Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tanti auguri Saskia!

IMG-20150131-WA0007

Batti cinque! Ciao tutti viert vandaag haar vijfde verjaardag! Een feestje om te vieren, en dat doen we de komende maand dan ook graag met heel veel leuks en lekkers voor lezers en trouwe fans. Het is tenslotte vooral dankzij jullie (jullie zijn inmiddels met z’n vijftigduizenden) dat Ciao tutti in vijf jaar tijd zo ontzettend is gegroeid.

Op deze speciale dag doen wij (Sophie, Willemijn en Hans, oftewel het Ciao tutti-team minus Saskia) ook graag iets extra’s voor Saskia zelf. Vijf jaar geleden nam zij een besluit waarvoor wij – en jullie als lezer vast ook – haar elke dag dankbaar zijn: ze startte een blog over Italië en begon met het dagelijks delen van haar aanstekelijke liefde voor de laars.

Saskia-boek-schrijven

‘Het onderwerp was van meet af aan duidelijk: Italië en ik, wij zouden nooit uitgepraat raken,’ zei Saskia in een interview in 2013. Nu, vijf jaar later, zijn de twee nog altijd niet uitgepraat. Er lijkt zelfs, naarmate de jaren vorderen, steeds meer om over te praten, en meer en meer Italië-kenners sluiten zich aan bij het team.

In vijf jaar is er veel veranderd. ‘De eerste maand telde Ciao tutti 100 bezoekers,’ aldus Saskia in datzelfde interview. Anno 2015 zijn de bezoekcijfers tot duizelingwekkende hoogtes gestegen, en worden Nederland, België, Italië en andere landen inmiddels overspoeld door dubbeldikke Ciao tutti Specials en (sinds een paar dagen) Ciao tutti City Walks.

Een unicum is dat Saskia vandaag voor het eerst in vijf jaar een blog op Ciao tutti leest waarvan ze van tevoren niet wist dat deze gepubliceerd zou worden :).

Na vijf jaar een steeds maar groeiend aantal fans te verwennen met een dagelijkse dosis Italië-liefde, vonden wij het hoog tijd om de rollen eens om te draaien. Wij zijn namelijk apetrots dat wij, elk op onze eigen manier, dagelijks mogen bijdragen aan Ciao tutti.

Met heel veel plezier hebben we daarom in het diepste geheim, samen met een heleboel fans, een kleine ode aan Ciao tutti en aan Saskia gemaakt. Een verrassing die ze vandaag, op de vijfde verjaardag van Ciao tutti, in Rome in ontvangst zal nemen. Verslag daarvan volgt uiteraard nog; wie live mee wil genieten volgt Ciao tutti via onze social media-kanalen.

Een klein voorproefje van de verrassing:

IMG_1413IMG_1414IMG_1416IMG_1415

Saskia, via deze weg willen we nog maar eens zeggen: dankjewel voor de afgelopen vijf jaar en blijf vooral dat aanstekelijke Italië-virus verspreiden!

Grazie di cuore

Grazie di cuore!

Sophie, Willemijn & Hans

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

5 reacties

 1. Geweldig wat leuk gedaan! Auguri nogmaals!

 2. wat een leuke verrassing!!! En zeer verdiend!
  Groet
  Michiel

 3. Wat een ongelofelijk leuke filmpjes en verrassingen! Dik verdiend Sas! Hopelijk nog vele jaren erbij met Ciao Tutti 🙂

 4. Grazie!!

 5. Maureen Rijkers

  Hi Saskia,
  Met veel plezier de meeste boeken gelezen blijf zo doorgaan!
  En wat een lieve broer heb jij dat hij even de boel gehackt heeft met deze mooie blog.
  Nog vele jaren meer!

  Ciao!
  Maureen Rijkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *