Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Eating Rome – de lekkerste gids voor de Eeuwige Stad

Het is heerlijk om door Rome te struinen, op zoek naar kleurrijke delicatessenwinkels, authentieke trattoria’s en andere fijne culinaire adresjes. Nóg heerlijker is het als je bij de hand genomen wordt door iemand die Rome als haar broekzak kent en in elke wijk precies weet waar de lekkerste adresjes te vinden zijn.

Dankzij collega-blogger Gillian maakten we kennis met zo’n culinaire gids: Elizabeth Minchilli, die sinds haar twaalfde heel Rome aan een proefondervindelijk onderzoek heeft onderworpen. Ze deelt haar bevindingen niet alleen live tijdens een food tour, maar ook op haar blog én in een meer dan heerlijk boek: Eating Rome – Living the Good Life in the Eternal City.

Eating-Rome-Elizabeth-Minchilli-boek

Aangezien we eigenlijk altijd wel door zo’n fijne culi-gids op sleeptouw genomen willen worden, bestelden we deze culinaire Rome-bijbel. Al gauw waren we verloren – niet in Rome, want dankzij Elizabeths aanwijzingen kun je hier niet meer misgrijpen – maar vanwege alle fijne herinneringen en heimwee. Want wat zouden we weer graag artisjokken eten bij Giggetto (waar Elizabeth een prachtige scheve toren van carciofi vastlegde), snel een stuk pizza bianca halen als tussendoortje en de werkdag eindigen met een warmrode Negroni…

Eating-Rome-Elizabeth-Minchillifoto’s: Eating Rome | Elizabeth Minchilli

Elizabeth neemt je mee naar de kleurrijkste markten, met markante verkopers die stiekem het beste van hun koopwaar achter de uitgestalde kratjes bewaren. Ze trakteert je op de lekkerste ijssalons, op het volgens ons beste pizzarecept uit de keuken van Gabriele Bonci, op pizzeria’s, trattoria’s en restaurants met traditioneel Romeinse gerechten op de kaart, zoals carbonara, amatriciana, cicoria, puntarelle, broccolo romanesco, carciofi en op nog veel, heel veel meer.

Eating-Rome-Elizabeth-Minchilli-3foto’s: Eating Rome | Elizabeth Minchilli

Alle tips gaan vergezeld van heerlijk herkenbare, persoonlijke verhalen over het leven in Rome, waar het eten van een panino of het bestellen van caffè net even om een andere benadering vraagt dan hier in het noorden. Zo weet je niet alleen waar je moet zijn, maar ook hoe je het beste van het beste kunt bestellen en voor even Romein tussen de Romeinen kunt zijn.

Eating-Rome-Elizabeth-Minchilli-2foto’s: Eating Rome | Elizabeth Minchilli

Daarnaast vertelt Elizabeth ook hoe het is om als buitenlandse (ze werd geboren in Amerika) in te burgeren in Italië in het algemeen en Rome in het bijzonder. Met een schoonmoeder uit Puglia was het bijvoorbeeld een uitdaging om zich aan het maken van orecchiette te wagen. Het is de mix van deze persoonlijke verhalen met tal van culinaire Rometips, lijstjes van ultieme favorieten en (grotendeels) Romeinse recepten die dit boek zo heerlijk maakt.

Met Eating Rome eet je net als Elizabeth je weg door Rome – waarbij je met elke hap verliefder zult worden op deze heerlijke stad. Onmisbaar tijdens je bezoek aan Rome, maar net zo fijn om de komende wintermaanden alvast bij weg te dromen, lijstjes te maken voor je volgende Romebezoek en wat recepten te maken om de heimwee te stillen.

Eating-Rome-Elizabeth-Minchilli-boek-2

Eating Rome – Living the Good Life in the Eternal City | Elizabeth Minchilli | ISBN 9781250047687 | € 22,99 | uitgeverij St Martin’s Press | bestel Eating Rome via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Thanks so much for the great write up Saskia!!!! I’m so honored and hope to meet you next time you’re in Rome.

  2. Thank you for sharing all the delicious stories, restaurants and recipes. Enjoyed every bit(e) of it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *