Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5x aperitivo in Padova – Spritz & street food

Na een heerlijke middag struinen door de straten van Padova is het tijd voor een aperitivo. Op de terrasjes zie je – net als in Venetië en andere steden en dorpjes in de regio Veneto – vooral veel Spritz, van de originele versie (die alleen bestaat uit prosecco of witte wijn met spuitwater) tot de Aperol Spritz (met een scheutje Aperol) en de Campari Spritz (met een dosis Campari).

We tippen in deze blog vijf fijne adresjes voor zo’n kleurrijke Spritz of een goed glas wijn, in combinatie met heerlijke hapjes.

Bar dei Osei – Piazza della Frutta

Op een van de fijnste pleinen van de stad, het Piazza della Frutta, huist een van de vele historische bars van Padova: Bar dei Osei. Strijk neer aan een van de tafeltjes, bestel een glas vino bianco of een Spritz en kijk naar de Padovani die voorbij wandelen of fietsen. Vergeet ook niet een blik omhoog te werpen!

Hoewel we normaal gesproken wel eens waarschuwen voor de prijzen van een drankje op een Italiaans terras (die op populaire plekken flink kunnen oplopen), hoef je in Padova niet bang te zijn voor een gepeperde rekening. Zowel een glas wijn als een Spritz kost hier slechts drie euro.

Trek? Bestel dan een van de lekkernijen bij Folperia di Max & Barbara, een street food-kraampje op de hoek naast Bar dei Osei. Hun specialiteit, polpo (inktvis), is echt een aanrader, maar ook de andere lekkernijen smaken prima bij je glas wijn.

Bar Nazionale – Piazza delle Erbe

Precies aan de andere kant van het Palazzo della Ragione, aan het Piazza delle Erbe, vind je nog zo’n historisch café: Bar Nazionale. Op de kaart allerlei soorten Spritz (ook hier ligt de terrasprijs met € 3,50 lekker laag) én overheerlijke tramezzini (circa € 2,- per stuk) voor erbij.

Piazza dei Signori

Een derde piazza in Padova dat zich uitstekend leent voor een aperitivo is Piazza dei Signori, met uitzicht op de klokkentoren met een prachtig uitgevoerde astronomische klok. Strijk neer op een van de terrasjes voor een flink glas Aperol Spritz en wat lekkere snacks.

Caffè Pedrocchi – een van de symbolen van Padova

Nóg een klassieker is het elegante Caffé Pedrocchi, een van de symbolen van Padova. De stijlvolle obers wijzen je een tafeltje en brengen een flinke menukaart, met naast de klassieke Spritz ook een gifgroene variant (met twintig verschillende kruiden) en een brede cocktailkeuze, met ook niet-alcoholische varianten (wij namen dit keer een Crodino en een glas witte wijn).

Je betaalt hier voor een drankje zes tot acht euro, maar je krijgt er een heel plateau aan lekkers bij, van sappige olijven tot kleine hartige taartjes.

Al Bacareto di Via San Pietro

In deze wijnbar aan de Via San Pietro waan je je even in Venetië. Je kunt er terecht voor een aperitivo, maar wij bleven na de eerste Spritz hangen voor de verschillende cicchetti, Venetiaanse tapas.

Er is voor ieder wat wils: van een klein stukje lasagne tot hartige taartjes met radicchio en speck, van polpette (van vlees of groente) tot polenta met baccalà, van sarde in saor tot gefrituurde courgettebloemen. Voor erbij zijn er naast Spritz ook allerlei heerlijke wijnen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *