Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Op bezoek bij de ‘Koning van de Tortellino’ in Valeggio sul Mincio

Niet ver van de prachtige borgo Borghetto sul Mincio resideert il Re del Tortellino, ‘de Koning van de Tortellino’. Deze pastakoning heeft zijn residentie sinds 1980 in het lieflijke dorpje Valeggio sul Mincio, waar hij de scepter – of beter gezegd reuzenvork – zwaait over de productie van kilo’s tortellini.

Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino

Deze productie gebeurt in een verrassend hoog tempo. De dames, allemaal gezeten aan één lange tafel, weten in een uur tijd per persoon een paar honderd tortellini te maken.

Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (2) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (3) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (4) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (5) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (6) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (7)

Hun vingers zijn vlugger dan wij kunnen bij houden met de camera, laat staan met onze handen. In de tijd die wij nodig hebben voor een tortellino die de goedkeuring van de koning kan dragen, hebben zij een halve bak gevuld met perfect eendere tortellini.

Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (10) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (11) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (12) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (14) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (15) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (18) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (19)

Een lap deeg wordt voor je het weet omgetoverd tot goudgekleurde kussentjes, die na het drogen klaar zijn voor de verkoop. Het is dat we nog niet huiswaarts keren, anders hadden we een flinke voorraad van deze tortellini ingeslagen.

Gelukkig mogen we ter plekke even proeven. Speciaal voor ons worden de tortellini even gefrituurd, met als resultaat een bijzonder smakelijk tussendoortje. De Koning van de Tortellino schenkt er een glaasje wijn bij en kijkt tevreden naar zijn bloggende bezoekers.

Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (20) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (21) Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (22)

Ze zullen zijn koninkrijk met een goedgevuld buikje verlaten, maar niet voor ze nog even de vork over zijn koninkrijk zwaaien…

Valeggio-sul-Mincio-Al-Re-del-Tortellino (8)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *