Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Limoncello in de bus – het zonnigste cadeautje in de brievenbus

Wil je iemand verrassen, feliciteren, welkom thuis heten na een vakantie in Italië of zomaar laten weten dat je aan hem of haar denkt?

Dat doen wij het liefst met Limoncello in de bus, een feestelijk (brievenbus)pakketje met een flesje homemade citroenlikeur, aangevuld met amarettini al limone én een handgeschreven kaartje. Succes gegarandeerd!

Limoncello naar Italiaans recept

Limoncello in de bus is het geniale idee van Vivian van Restaurant Viviamo in Woerden. Samen met haar team maakt ze elke week liters limoncello naar ambachtelijk recept – dus met de perfecte Italiaanse citroenen maar vooral met veel liefde en aandacht.

De onbespoten citroenen voor de biologische limoncello worden geplukt aan de Amalfikust. Ze worden door Vivian en haar collega’s met de hand geschild, waarna de schillen lekker mogen weken in glazen potten vol met pure alcohol.

Langzaam kleurt de alcohol zonnig geel. Als de schillen minimaal zes weken hebben genoten van hun alcoholbad, maakt Vivian zelf suikerwater, dat vermengd wordt met de alcohol, die inmiddels zowel qua kleur als qua geur is doordrenkt van citroen.

Na het afkoelen is de limoncello klaar om te proeven – want elke batch nieuwe limoncello wordt door het team van Viviamo gecontroleerd. Pas als zij tevreden zijn, wordt de limoncello – met een alcoholpercentage van veertig procent – gebotteld.

Elke week vullen Vivian en haar team honderden kleine flesjes (van honderd milliliter) voor de pakketjes van Limoncello in de bus en grotere flessen (van vijfhonderd milliliter) voor in het restaurant én voor bestellingen van mensen die na het proeven van deze limoncello nooit meer een andere willen.

Een zonnig feestje in je brievenbus

De kleine flesjes van de buonissimo biologische citroenlikeur vormen het hoofdbestanddeel van Limoncello in de bus. Samen met de lekkerste amarettini al limone én een handgeschreven kaartje vormen deze flesjes echt een klein feestje voor in de brievenbus.

Bovendien zorgt het pakketje altijd voor dubbel feest: op het moment dat het in ontvangst wordt genomen én op het moment dat de limoncello geproefd wordt. Een glaasje ijskoude limoncello blijft toch de perfecte afsluiting van een zomers diner!

Limoncello – in een glaasje, in een cocktail of in een taartje

Het enige nadeel is dat zo’n brievenbusflesje snel op is, want de limoncello is lekker fris en niet te zoet. Gelukkig maakt Vivian ook grotere flessen limoncello, die je natuurlijk ook gewoon aan jezelf cadeau kunt doen.

Wij hebben er standaard een in de vriezer liggen, niet alleen als digestivo maar ook om cocktails of taartjes mee te maken. Op de website van Limoncello in de bus vind je een aantal recepten met limoncello, zoals Limonsecco, Limon-Tonic en een limoncello-citrustaartje.

Bestel een feestelijk pakketje Limoncello in de bus

Wil je een brievenbuscadeautje met een glazen flesje met honderd milliliter limoncello, amarettini en een handgeschreven kaartje (desgewenst gepersonaliseerd) bestellen? Dat kan al vanaf € 14,50 via deze link.

Als je voor 16.00 uur bestelt, wordt het pakketje nog dezelfde (werk)dag verzonden (en anders een dag later).

Wil je graag meer mensen tegelijk blij maken, dan kun je ook vijf pakketjes tegelijk bestellen. Voor grotere aantallen – bijvoorbeeld voor een bruiloft, als uitnodiging voor een feestje of als cadeau voor je werknemers of collega’s – kun je het beste even contact opnemen met Vivian, via info@limoncelloindebus.nl.

Volg Limoncello in de bus ook op Instagram & win een van de brievenbuspakketjes!

Via Instagram laat Limoncello in de bus je meegenieten van het hele limoncelloproces, van schillen tot proeven en inpakken. Limoncello in de bus verloot bovendien eind mei drie brievenbuspakketjes onder alle (nieuwe) volgers, dus zorg dat je hen volgt op Instagram. Wie weet vind je dan binnenkort een heerlijk Italiaans cadeautje in je brievenbus!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

  1. Marga beugels

    Lekker drankje gemaakt van citroenen

  2. marga Stormezand

    lekker fris, ziet er goed uit. Smaakt heerlijk, echt Italiaans.

  3. Christine Vanoverschelde

    lekker, lekker, lekker, gisteren nog gedronken

  4. Besteld en vandaag wordt het geleverd krijg ik gemaild!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *