Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kunstzinnige kerstbomen in Merano (Zuid-Tirol)

Niet alleen Turijn combineert Kerstmis met kunstzinnige uitingen. Vanaf 27 november zal er in de binnenstad van Merano (in Zuid-Tirol) een verzameling van 31 artistieke kerstbomen te zien zijn. De bomen versieren de pleinen en parken van de stad, maar zijn ook te vinden in musea en hotels.

.

Naast beeldende kunstenaars zullen ook modeontwerpers, zangers, acteurs en fotografen een kerstboom ontwerpen, onder de artistieke leiding van de in Bologna werkzame architecte Laura Villa. Onder de creatievelingen zijn er verschillende bekende namen, zoals de Italiaanse zangeres Patty Pravo en de Italiaanse musicus en radiopresentator Rezo Arbore. De designers en modeontwerpers worden vertegenwoordigd door bijvoorbeeld Karim Rashid, Elio Fiorucci en Rosita Missoni. Architect Matteo Thun en designer Sylvia Pichler, beiden afkomstig uit Zuid-Tirol, nemen ook deel aan dit project.

1 van de 10 mooiste kerstmarkten van Europa
Merano biedt rondom kerst echter meer dan alleen kunstzinnige kerstbomen. Het stadje is vooral bekend om de kerstmarkt, die tot de 10 mooiste kerstmarkten van Europa behoort. 
Op het Piazza della Rena, het Piazza Terme en langs de Passeggiata Lungopassirio vind je traditionele Zuid-Tiroolse handwerkkunst én overheerlijk kerstgebak, zoals het typisch Zuid-Tiroolse kerstgerecht Zelten, een speciaal kerstbrood waarvan het recept van moeder op dochter wordt doorgegeven. Het brood bestaat uit tarwe- of roggedeeg en is gevuld met gedroogd fruit en noten. Het wordt vervolgens gemarineerd in rum.

Südtirol Magazin

Arrensleetocht
Combineer een bezoek aan de kunstzinnige kerstbomen en de kerstmarkt in Merano met een romantische arrensleetocht. Je slee wordt door Haflinger-paarden door het besneeuwde landschap getrokken, onder een strakblauwe lucht of onder een fonkelende sterrenhemel. Warm ingepakt onder dikke dekens is de gezellige tocht over de almen een belevenis die je een keer meegemaakt moet hebben!

..

Rodelen onder een sterrenhemel
In Zuid-Tirol ligt de langste verlichte natuurlijke rodelbaan van Italië, bij de Monte Cavallo. Het startpunt van de baan is snel en gemakkelijk met de gondelbaan bereikbaar. Neem plaats op de slee en glijden maar! De baan is verlicht, zodat ook gezinnen met kinderen probleemloos over de 9,6 km lange baan naar het dal kunnen suizen.

Zuid-Tirol-wintersport-kerst (2)

Twee keer per week kun je ook ‘s avonds rodelen. Elke dinsdag- en zaterdagavond brengt de gondelbaan je tussen 19.00 en 22.00 uur comfortabel naar het begin van de baan op 1860 m hoogte. En dankzij de sneeuwkanonnen kan dat niet alleen in de winter, maar nog tot ver in het voorjaar!

Op rackets door de sneeuw
Ook leuk: sneeuwschoenwandelen! Wie eenmaal op ‘tennisrackets’ heeft gelopen, weet waarom: op sneeuwschoenen beleef je  de winter in zijn pure schoonheid. Te voet verover je besneeuwde almen en bergtoppen die vroeger alleen waren voorbehouden aan toerskiërs. Je bereikt vrij gemakkelijk grote hoogten – en wordt daarvoor beloond met grandioze vergezichten.

.

Nog veel meer winters Zuid-Tirol
Er is ‘s winters nog veel meer te doen en te zien in Zuid-Tirol. Via deze link vind je de mooiste kerstmarkten, de fijnste wintersportplaatsen en nog veel meer winterse tips. Buon viaggio!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *