Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ervaar Italië zoals je het nooit eerder zag!

De Zuid-Italiaanse Tina en haar collega’s van Enotria Travel reizen al sinds 1999 door heel Italië, op zoek naar de mooiste plekjes en vakanties in de laars. De afgelopen tijd hebben ze Italië echter opnieuw ontdekt, tijdens bijzondere excursies, spannende activiteiten en unieke ontdekkingstochten – en die delen ze vanaf nu ook met jou!

Tina: ‘In alle gebieden waren we al tientallen, zo niet honderden keren geweest, maar de nieuwe ervaringen en activiteiten gaven ons het gevoel dat we Italië voor het eerst écht zagen. Ook voor mij en de andere Italianen onder ons waren deze ervaringen uniek – en dat zegt echt heel wat… Ik dacht Italië van onder tot boven te kennen, maar ook ik heb kennisgemaakt met een Italië dat ik nog niet eerder had ervaren. Heerlijk!’

Vandaag deelt Tina een aantal van haar favoriete nieuwe ervaringen in Italië, waarbij je niet alleen bijzondere ervaringen opdoet en nieuwe gebieden ontdekt, maar ook je eigen grenzen verlegt. En het mooie is dat deze nieuwe manier van reizen zorgt voor onvergetelijke herinneringen die je deelt met je gezin, je familie of goede vrienden, in een unieke omgeving.

Huttentocht in de Dolomieten
Tina: ‘Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt is de huttentocht in de Dolomieten. Ik wist meteen: dit moet iedereen minstens één keer in zij leven doen. Om dat mogelijk te maken, hebben we een zesdaagse zomerse wandelreis samengesteld in Val di Fassa.

Dit gebied is bezaaid met bossen en meren, en is uniek in zijn soort door de vormen en kleurnuances van de imposante Dolomieten. Dankzij het uitgebreide netwerk van wandelpaden is dit stukje Italië een eldorado voor liefhebbers van wandelvakanties, huttentochten en bergsporten.

Bij aankomst in de Val di Fassa verblijf je eerst twee nachten in een comfortabel hotel, zodat je even kunt bijkomen van de reis en kunt acclimatiseren op deze hoogte. Op de tweede dag kun je per mountainbike de omgeving verkennen, via het speciaal daarvoor aangelegde Ciclabile delle Dolomiti (‘Fietspad van de Dolomieten’).

Op de derde dag begin je aan de driedaagse huttentocht. Eten en slapen doe je in rifugi, karakteristieke berghutten, om je helemaal onder te dompelen in het ritme van de natuur. Geloof me, na deze drie dagen wil je niet meer weg uit deze machtige omgeving!’ 

Wijn proeven op Sicilië
Tina: ‘Sicilië ken ik beter dan menig Siciliaan. Ik bezocht de kleurrijke dorpjes, genoot van pasta’s en verse vis en liet me betoveren door de diverse mix aan architectuur die op het eiland te vinden is. Ik had me echter nog nooit verdiept in de wijnen van Sicilië. Ten onrechte, want wat worden hier prachtige wijnen gemaakt!

Wist je bijvoorbeeld dat op Sicilië een aantal van de oudste en meest bijzondere wijngaarden van Italië te vinden zijn? Tijdens onze Wijnreis Sicilië proef je niet alleen van deze wijnen, maar krijg je ook een kijkje in de keuken. Je bezoekt drie verschillende wijngebieden: de flanken van de Etna, Eloro-Noto in het zuidoosten en Menfi in het westen.

Je overnacht bij charmante wijnboerderijen, met persoonlijke sfeer en Siciliaanse gastvrijheid. Hier heb je tussen alle activiteiten (zoals een bezoek aan eeuwenoude cantine, wijnproeverijen, een Etna-excursie en een kookcursus van een Siciliaanse chef) genoeg tijd om te ontspannen. Je leert namelijk ook alles over de Siciliaanse levenskunst: écht te genieten van het leven, zoals alleen eilandbewoners dat kunnen…

De duizenden impressies die het eiland achter zal laten, maken het tot een fantastische bestemming. Je zult Sicilië voor eeuwig in je hart sluiten dankzij het afwisselende karakter, de unieke keuken en de ongeremde gastvrijheid, maar ook vanwege de heerlijke wijnen die dit alles prachtig weerspiegelen. Salute! 

Met de hele familie naar het ongerepte zuiden…
Tina: ‘Deze actieve familiereis naar Calabrië heeft een bijzonder plekje in mijn hart, omdat je – samen met je kinderen – het mooiste van mijn geboortestreek Calabrië ontdekt. Je zult versteld staan van de ongerepte natuurparken, van de azuurblauwe zee en van de enorme diversiteit in natuur en cultuur.

De eerste week maak je een soort mini-rondreis langs twee agriturismi. Natuurlijk staan er ook spannende activiteiten op het programma: van raften tot mountainbiken, van trekking tot een excursie naar een waterval. Daarnaast is er heerlijk veel ruimte voor ontspanning.

De tweede week breng je door in een vakantiehuisje aan de schitterende kust van Capo Vaticano, een heerlijke plek om optimaal te genieten van zon, zand, zee én van elkaar!

Deze reis is de perfecte combinatie van sport, avontuur, natuur, cultuur en spiritualiteit in een bijzondere regio. Je zult dit deel van Zuid-Italië – en de hartelijke inwoners – voor altijd in je hart sluiten en stiekem altijd een beetje heimwee hebben naar deze heerlijke twee weken…’

… of een gezinsvakantie in het hoge noorden
Tina en haar kinderen vonden dit de spannende reis ooit: ‘Wil je lekker actief op vakantie, dan hebben we ook een familiereis in de Dolomieten voor je samengesteld. De Dolomieten zijn een paradijs voor sportievelingen en liefhebbers van lekker eten en het goede leven. Ga met je gezin op avontuur, en kom dichter bij elkaar tijdens deze actieve familiereis!

Tijdens de vakantie onderneem je tal van activiteiten die goed te doen zijn voor alle leden van het gezin, zoals canyoning, via ferrata, mountainbiken en raften. Samen zul je grenzen verleggen in de Valle di Ledro, met zijn prachtige blauwgroene bergmeer, en de Alta Badia, met zijn spectaculaire bergdecor. Natuurlijk is er ook volop tijd voor ontspanning en genieten van de heerlijke bergkeuken.

De Dolomieten zullen een onuitwisbare indruk achterlaten op jullie gezin. Door samen spannende dingen te beleven groei je nog verder naar elkaar toe en maak je onvergetelijke herinneringen!’

Dit is slechts een greep uit het nieuwe aanbod van Enotria. Op Reizen in Italië vind je nog veel meer bijzondere vakanties die je stuk voor stuk onvergetelijke Italiaanse ervaringen zullen brengen.

Overdonderd door het aanbod? Tina en haar team helpen je graag met kiezen, op basis van je wensen qua periode, activiteiten, weer, budget en meer. Ook stellen ze graag incentives en bijzondere reizen op maat samen voor grote en kleine groepen.

Voor al je vragen, wensen en boekingen kun je contact met het Reizen in Italië-team opnemen, via dit formulier, via info@reizeninitalie.nl of via 0031-(0)207798338. Dan weet je zeker dat je met een gerust hart op reis kunt, op weg naar nieuwe avonturen en bellissimi ricordi!

dit artikel werd geschreven in samenwerking met

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *