Op weg van Ferrara naar Ravenna stopten we in S. Egidio bij Agriturismo La Rocchetta, waar mamma Franca (en kok Marika) ons op een kookworkshop trakteerden. Ze leerden ons stap voor stap hoe we tortelloni di zucca moeten maken.
v.l.n.r. Johan (Het Laatste Nieuws, België), Marcel (Baltus Communications), Paul
en Fenna (Holidayguru.nl) hard aan het werk om het perfecte deeg te kneden
vulling van pompoen
Ook voor het maken van tagliatelle draaien we sinds deze culinaire reis onze handen niet meer om…
Marika, druk bezig in de keuken
Naast de tortelloni di zucca mochten we ons ook te goed doen aan andere overheerlijke vers gemaakte pasta’s, zoals nastrini, grattoni, manfretini, taglionini, cappelletti… Te veel om op te noemen! Buon appetito!
Ook aan de slag? Saskia schreef al eens eerder over het recept van pasta met pompoen. Je vindt het recept voor deze met pompoen gevulde pasta hier.