Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Op zoek naar de echte Mona Lisa

graf-echtgenoot-Mona-Lisa-4

In augustus werd in Florence het graf geopend van mogelijke familieleden van de vrouw die model stond voor de Mona Lisa. Italiaanse onderzoekers vergelijken nu het DNA van deze overledenen met dat van het lichaam dat in april 2011 werd gevonden in het Convento di Sant’Orsola, een verlaten klooster in de wijk San Lorenzo, waarvan men vermoedt dat het wel eens de vrouw achter de Mona Lisa zou kunnen zijn. Als het DNA matcht, kunnen de geruchten dat Da Vinci’s Mona Lisa inderdaad niemand minder dan Lisa Gherardini del Giocondo is, worden bevestigd.

Voor het grootschalige onderzoek werd een deel van de vloer van de Santissima Annunziata opengebroken. Hier werd naar alle waarschijnlijkheid 300 jaar geleden de echtgenoot van Mona Lisa, Francesco di Bartolomeo del Giocondo, begraven, in de Cripta de Martiri, achter het grote altaar. Ook Mona Lisa’s zonen zouden hier hun laatste rustplaats hebben gevonden.

De fotograaf van La Repubblica was erbij en maakte de volgende foto’s van deze operatie:

graf-echtgenoot-Mona-Lisa-1 graf-echtgenoot-Mona-Lisa-2 graf-echtgenoot-Mona-Lisa-3 graf-echtgenoot-Mona-Lisa-5 graf-echtgenoot-Mona-Lisa-6 graf-echtgenoot-Mona-Lisa-7 graf-echtgenoot-Mona-Lisa-8 foto’s: La Repubblica

Nu is het wachten op de uitslag van het DNA-onderzoek. Zouden we dan binnenkort weten wie de mysterieuze Mona Lisa werkelijk was?

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *