Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Hoeveel geef je uit aan een vakantie?

Voor de meeste Italiëliefhebbers is het geen geheim: Italië is niet alleen een heerlijk vakantieland, maar ook een relatief goedkope bestemming om je vakantie door te brengen. Zeker als je een beetje van de door andere toeristen gebaande paden afwijkt en authentieke dorpjes bezoekt of een achterafstraatje opzoekt voor je lunch of diner.

Maar ook in een grote, druk bezochte stad als Rome is er ontzettend veel gratis te zien en te doen. We maakten recent een lijst met 50 gratis activiteiten in Rome, maar zonder veel moeite zouden we nog eens vijftig gratis tips voor de Eeuwige Stad kunnen geven.

Ook eten hoeft niet duur te zijn. Mijd de grote toeristentrekkers (met flinke uithangborden en een ober voor de deur die elke langslopende toerist naar binnen probeert te krijgen) en kies in plaats daarvan voor de kleine, authentieke osteria’s en trattoria’s een paar straatjes slenteren verderop. Vaak zonder uithangbord, maar mét een nonna van formaat in de keuken, die op het fornuis een klein aantal verse gerechten bereidt. Hier betaal je niet meer dan tien euro voor een goed bord pasta en een glas wijn, vaak nog met een caffè en een digestivo van het huis voor toe.

Of ga naar de markt, waar je voor nog minder geld de lekkerste lokale producten op de kop tikt voor een gezellige picknick. Een siësta in het gras, een caffè aan de bar (die ook nooit meer dan een euro kost) en je kunt er weer even tegen.

Italië is dus bij uitstek een land om goedkoop vakantie te vieren. Zo kun je met een beperkt budget tóch onbeperkt genieten. Dat is goed nieuws voor iedereen die twijfelt of hij voor volgend jaar een vakantie zal boeken. Volgens Findio is vakantie voor veel Nederlanders namelijk het eerste waarop bezuinigd wordt in tijden van een krap budget.

Findio: ‘De vakantie is voor veel mensen iets om naar uit te kijken. Het vooruitzicht van een zonnig strand of juist een actieve trip maakt menig Nederlander dan ook gelukkig. Weinig verrassend dus dat we massaal op vakantie gaan. Bijna driekwart van de Nederlanders is er dit jaar even tussenuit gegaan, zo blijkt uit onderzoek dat NovioResearch in opdracht van ons heeft uitgevoerd onder 765 Nederlanders in verschillende leeftijdscategorieën.’

Findio onderzocht ook hoe veel er wordt besteed aan een vakantie. Findio: ‘ Van de Nederlanders die op vakantie gaan, geeft het grootste deel een bedrag boven de duizend euro uit aan hun vakantie. De goedkopere vakanties van vijfhonderd euro of minder blijven ook nog steeds populair. Daarentegen zijn er ook mensen die blijkbaar flink hebben gespaard: 4,1% van de Nederlanders geeft namelijk vijfduizend euro of meer uit aan hun reis.’

Meer feiten en cijfers over onze uitgaven op vakantie vind je in onderstaande infographic van Findio (klik op de afbeelding voor een grotere weergave):

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *