Download gratis de Ciao tutti app!

Fior di Cappero – Italiaanse kunst waar je spontaan vrolijk van wordt

Afgelopen vrijdag stelde we je al voor aan Ithely, een prachtige Napolitaanse die overloopt van passie voor de Italiaanse keuken. We vertelden toen al even over de familieformule die achter dit puur Italiaanse bedrijf schuilgaat. Vandaag stellen we nog een van passie bruisend familielid voor: Ithely’s jongere nichtje Fior di Cappero.

Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (6)

Het valt ons direct op dat Fior di Cappero een stuk ingetogener is dan haar voluptueuze nicht. Als je haar vluchtige blik opvangt, zie je echter meteen dezelfde liefde voor Italië in haar ogen. Ze houdt haar kopje thee met beide handen vast als ze begint te vertellen over haar grote liefde: kunst.

‘Mijn hele wereld draait om kunst. Kunst gemaakt met passie, vanuit het hart en volledig geïnspireerd op Italië en haar mediterrane geuren en kleuren.’ Van een ingehouden, bijna verlegen dame, verandert ze in een gedreven kunstliefhebster die met vuur vertelt over haar missie.

Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (7)

‘Ik heb deze liefde voor kunst aan mijn tante Valentina te danken. Haar stijl en oog voor schoonheid hebben bij mij iets geraakt dat ik niet voor mezelf wil houden. Haar geweldige werken verdienen het om de hele wereld op te sieren. Op mijn kersverse website wil ik haar werk dan ook aan het Nederlandse publiek presenteren.’

Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (10) Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (11)

Ze vertelt ons vol verve dat elk schilderij in Lecce (in Puglia) wordt gemaakt en dus 100% Italië ademt. Haar tante schildert de vrolijke beelden in een klein atelier vol mediterrane tinten. Ze laat zich inspireren door het zonovergoten platteland, de dynamische zee, de Italiaanse vrouwen om haar heen en haar eigen bruisende emoties. De schilderijen prikkelen hierdoor stuk voor stuk de zintuigen, genereren gevoelens en spreken enorm tot de verbeelding. De Italiaanse teksten her en der zijn voor de taalliefhebbers een echt kersje op de taart.

Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (3) Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (4) Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (2) Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (8)

Valentina maakt al dit moois niet helemaal alleen. Ze wordt hierbij geholpen door een team van Italiaanse vrouwen met een sociale achterstand. Door met haar samen te werken vinden zij weer een plek in deze samenleving. Mooi én nobel – wat een kunst!

Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (5) Italiaanse-kunst-Fior-di-Cappero (1)

Kunst moet je zien en we nodigen je dan van harte uit de collectie van Fior di Cappero te gaan bekijken als je in Lecce bent. Je houdt er ongetwijfeld net zo’n vrolijk gevoel aan over als wij!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *