Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De vier vrouwen van de broers Pollaiuolo

In het Museo Poldi Pezzoli in Milaan zijn sinds kort vier vrouwen bijeengebracht. Ze werden tijdens de renaissance vervaardigd door de Florentijnse broers Antonio en Piero di Jacopo d’Antonio Benci, beter bekend als Antonio en Piero del Pollaiolo of del Pollaiuolo. Daarna verloren de dames elkaar echter uit het oog: eentje bleef in Florence, maar de drie anderen verhuisden naar New York, Berlijn en Milaan.

museo-poldi-pezzoli-le-dame-dei-pollaiolo

Het Museo Poldi Pezzoli vond het tijd de vrouwen te herenigen en de vier ‘zusjes’ gezamenlijk tentoon te stellen. Het Metropolitan Museum of Art in New York, de Gemäldegalerie in Berlijn en de Galleria degli Uffizi Florence leenden allemaal hun eigen dame uit. Gezamenlijk vormen de vier vrouwen van de broers Pollaiuolo de kern van de tentoonstelling, die daarnaast bestaat uit tal van andere schilderijen, schetsen, sieraden, handwerk en beelden, zodat je je tijdens een bezoek aan de tentoonstelling helemaal kunt onderdompelen in de renaissancewereld van de Pollaiuoli.

Alvast een voorproefje van de vier afzonderlijke dames:

dame-renaissance-Piero-del-Pollaiolo-Milaande dame uit Milaandame-renaissance-Pollaiolo-Metropolitan-New-Yorkde dame uit New York dame-renaissance-Pollaiolo-Uffizi-Florencede dame uit Florencedame-renaissance-Pollaiolo-Berlijnde dame uit Berlijn

De tentoonstelling in het Museo Poldi Pezzoli is te zien tot en met 16 februari 2015. Naast de vrouwen van de Pollaiuolo’s vind je er werken van Bellini, Botticelli, Mantegna, Michelangelo, Filippo Lippi en Tiepolo.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *