Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pinokkio krijgt een plek in het Sprookjesbos in de Efteling

De geboren en getogen Italiaanse Pinokkio heeft een plekje gekregen in het Sprookjesbos van de Efteling. Het sprookje over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden, opende in het voorjaar van 2016 – als sprookje nummer 29 in het Sprookjesbos (tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes).

De eerste schetsen zagen er zo uit:

Pinokkio-Efteling-Sprookjesbos-werkplaats-Geppetto

Het sprookje van Pinokkio zal uit meerdere onderdelen bestaan. Net als in het verhaal start je bij de werkplaats van Geppetto. Vervolgens kom je de sluwe kat en vos tegen die op zoek zijn naar Pinokkio. Het sprookje eindigt bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt. Is Pinokkio hier te vinden?

Pinokkio-Efteling-Kat-Vos-Sprookjesbos Pinokkio-Efteling-monstervis-Sprookjesbos

Pinokkio wordt een klassiek en herkenbaar Efteling-tafereel, met drie verschillende onderdelen die gebaseerd zijn op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal. Als bezoeker loop je als het ware door het sprookje heen en ga je samen met de karakters in het sprookje op zoek naar Pinokkio en Geppetto.

En zo is het geworden:

Pinokkio-Efteling (3)Pinokkio-Efteling (2)Pinokkio-Efteling (1)

Het sprookje van Pinokkio
De timmerman Geppetto wilde zo graag een zoon dat hij een houten pop maakte die hij Pinokkio noemde. Toen een blauwe fee Pinokkio tot leven wekte was Geppetto zielsgelukkig. Maar de goedgelovige houten pop moest nog veel leren voordat hij een echte jongen kon worden. Daarom stuurde zijn vader hem naar school. Onderweg haalden de sluwe Vos en de domme Kat Pinokkio over om mee te gaan op allerlei avonturen. Telkens als hij hierover loog tegen Geppetto, groeide zijn neus een paar centimeter. Op een kwade dag kwam Pinokkio niet thuis uit school en begon Geppetto wanhopig een zoektocht over land en zee…

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *