Home » Italië dichtbij » Ontmoet Pinokkio in de Efteling
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ontmoet Pinokkio in de Efteling

De van oorsprong Italiaanse Pinokkio laat binnenkort ook zijn neus zien in Nederland! In de Efteling is vanaf het najaar van 2015 niet alleen een musical over deze kleine marionet te zien, in het voorjaar van 2016 komt er ook een heuse attractie met de houten pop in de hoofdrol.

Pinokkio-Italie

Sprookjesmusical Pinokkio
Op zondag 20 september 2015 gaat de sprookjesmusical Pinokkio in première in het Efteling Theater. Thijs Overpelt (10), Max Mies (11), Davy Gomez (11) en Jannes Heuvelmans (11) spelen afwisselend de hoofdrol van Pinokkio in de nieuwe musical. Verder spelen er in deze familievoorstelling iedere keer maar liefst dertig kinderen mee – allemaal eenmalig. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater honderden kinderen de kans geven om één dag een gastrol te spelen in een echte musical.

Pinokkio-musical-EftelingPinokkio in het Sprookjesbos
Vanaf het voorjaar van 2016 krijgt Pinokkio ook een vaste plek in de Efteling. Rondom het originele Italiaanse sprookje over de jongen wiens neus groeit als hij liegt, maakt het pretpark een nieuwe attractie, die een plek krijgt tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes.

Pinokkio in Toscane
Wie Pinokkio deze zomer nog wil ontmoeten, brengt een bezoek aan het Parco Pinocchio in Collodi, niet ver van Lucca. De schrijver van Pinokkio, de Florentijn Carlo Lorenzini, nam als pseudoniem de naam Collodi aan, naar het plaatsje waar zijn moeder geboren was. Hier wordt het verhaal van de houten pop, de fee, de krekel, de kat, de vos en alle andere figuren van het boek uitgebeeld, in een prachtig park vol beelden.

Pinokkio-Italie-2

Verwacht hier geen spannende attracties maar een bijzonder beeldende weergave van het verhaal van Pinokkio, met als spannendste etappe een kijkje in de bek van de walvis.

Saskia gaat Collodi en omgeving begin juli ontdekken tijdens een korte persreis waarbij we niet alleen een aantal inspirerende locaties bezoeken die van belang zijn voor het verhaal (met name in en om Collodi) maar waarbij we ook alvast een sneak preview krijgen van de musical. Uiteraard laten we jullie t.z.t. meegenieten!

Bijna jarig
Pinokkio is bijna jarig. Althans, als je de publicatiedatum van het eerste verhaal over de marionet als uitgangspunt neemt. Op 7 juli 1881 werd het eerste stukje met Pinokkio in de hoofdrol gepubliceerd in de Giornale dei Bambini (‘Kinderkrant’). Niemand had toen kunnen voorzien dat het verhaal over Pinokkio over de hele wereld gelezen zou worden.

Pinokkio (1)

Wil je Pinokkio op zijn verjaardag de hand schudden, dan kan dat alvast op de Boulevard in Scheveningen, waar hij samen met Geppetto is vereeuwigd.

Sprookjes-Beelden-aan-Zee-Scheveningen-Pinokkio (1)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *