Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Italië in Antwerpen!

Antwerpen is de meest uitgesproken barokstad van de Lage Landen. De stad mag zich meten met Italiaanse barokparels als Florence (Firenze) en Lecce. In de Italiaans aandoende kerken geniet je van de bombastische barokkunst, met overal waar je maar kijkt weelderige overdadige decoraties.

Antwerpen is daarnaast het thuis van Peter Paul Rubens, een van de invloedrijkste kunstenaars die Antwerpen ooit gekend heeft en die vaak in één adem genoemd wordt met meesters als Michelangelo en Caravaggio. Rubens verbleef lange tijd in Italië en bracht een vleugje zuidelijke sfeer mee terug naar zijn geboortestad.

Nog altijd ademt Antwerpen Italië, ook buiten de kerken en musea. Je vindt er bijvoorbeeld perfect gezette cappuccino’s, Toscaanse wijnen, Siciliaanse pasta’s en kleurrijke Italiaanse mode. Tijd voor een City Walk in Antwerpen, helemaal all’italiana, op z’n Italiaans!

We wandelen een hele dag door de stad en brengen onder meer een bezoek aan het Rubenshuis. We bewonderen Rubens’ schilderijen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en in de Sint-Carolus Borromeuskerk, genieten van heerlijke cappuccino en chocolade, gaan Italiaans winkelen in de modewijk van Antwerpen en eindigen met verschillende tips voor aperitivo en diner in ’t Zuid.

Download de City Walk in Antwerpen voor € 4,99

Elke City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop je smartphone of tablet) downloaden.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *