Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Borduur de mooiste Italiaanse kunstwerkjes voor aan de muur

Ben je verliefd op Italië én houd je van borduren? Dan mag je deze door ons geselecteerde patronen* van onder meer Florence, Rome, Venetië en de Cinque Terre niet missen. Prachtig om voor jezelf te maken maar ook een ideaal cadeau voor de feestdagen!

foto:

De mooiste borduurpatronen van Florence

De koepel van de Duomo van Florence straalt je tegemoet met dit patroon (dat je als pdf kunt bestellen).

We worden ook erg blij van dit kleurrijke kunstwerkje waar de Florentijnse monumenten goed te herkennen zijn. Deze vier eyecatchers in Florence trekken aan jouw muur de aandacht, mede dankzij de prachtige uitwerking in groen-wit-rood.

Ook op dit patroon komen de bekendste bezienswaardigheden van Florence mooi in beeld. Dit patroon is wat stilistischer en telt naast de Duomo nog twee mooie Florentijnse kerken als blikvangers.

Nog meer aanraders voor liefhebbers van Florence:
*Florence in de herfst
*Florence – de Venus van Botticelli
*Florence – torens, koepels en de Ponte Vecchio
*Florence – Duomo
*Florence – Duomo in grijs/oranje
*Florence – skyline

Borduurpatronen van Toscane

Voor liefhebbers van Toscane is er ook genoeg moois te vinden. Zo maak je met dit patroon je eigen Da Vinci. Of heb je al een mooie plekje in gedachten voor dit Toscaanse landschap met cipressen of deze vintage travel poster van Toscane?

De regio Toscane borduur je met dit patroon. Ontwerper Spunto Croce heeft ook heel Italië en andere Italiaanse regio’s in het aanbod.

Wil je graag iets moois laten borduren? Kijk dan eens op de website van Cariatide Embroidery, waarop Alanah vanuit Florence de mooiste geborduurde kunstwerkjes met Florentijnse monumenten aanbiedt. Op haar Instagram-account vind je nog veel meer moois. Op verzoek vereeuwigt Alanah ook jouw favoriete plek met naald en draad!

De mooiste borduurpatronen van Rome

Met dit borduurpakket wek je Rome tot leven, met onder meer de Engelenburcht, de Sint-Pieter, de Spaanse Trappen en Bernini’s Fontana dei Quattro Fiumi.

Ook met dit patroon tover je een aantal grootse monumenten van de Eeuwige Stad tevoorschijn, in feestelijk rood. Of ga je voor Rome in de kleuren van de Italiaanse vlag?

Heb je liever wat meer kleur? Dan is dit patroon meer iets voor jou – of deze collage van kleurrijke monumenten.

Bij dit patroon is alle aandacht voor het Colosseum. Of maak je liever deze vintage reclameposter voor Rome of deze poster met het Colosseum?

Dit patroon van Italië met een hartje op de plek van Rome is gebaseerd op onze printables. Uiteraard kun je het hartje op elke gewenste plek borduren.

Voor een liefhebber van Rafaël borduur je deze boekenlegger met zijn engeltjes. Met het kleine kunstwerkje met een van de engeltjes maak je bijvoorbeeld mooie (kerst)kaarten.

Nog meer aanraders voor liefhebbers van Rome:
*Rome – kleurrijke collage van monumenten
*Rome – skyline in zwart/wit
*Rome – Trevifontein
*Rome – nog een skyline in zwart/wit
*Rome – Colosseum in het klein

De mooiste borduurpatronen van Venetië

Met dit Venetiaanse schilderijtje in kruissteek dobberen de kleurrijke gondels en palazzi elke dag opnieuw in kruissteek aan je muur.

Ook dit Venetiaanse handwerkje staat vast prachtig in een Nederlandse of Vlaamse woonkamer, net als deze vintage poster.

Geen kruissteek, maar wel ook een eyecatcher maak je met dit patroon van het Piazza San Marco.

Ook dit sfeervolle Venetiaanse plaatje is het maken waard, net als dit kunstwerkje in rood/wit.

De mooiste patronen van andere Italiaanse bestemmingen & iconen

De kleurrijke huisjes van de Cinque Terre geven een extra zomers sfeertje aan je woonkamer. Met dit pakket tover je ze tevoorschijn in kruissteek.

Is Milaan jouw favoriete stad? Maak dan dit prachtige patroon van de Duomo. Of ga je liever voor dit sfeerbeeld van de stad in rood of in zwart/wit?

We hebben een fijne collectie vintage posters waarvan je de afbeelding kunt bestellen om zelf af te laten drukken. Een aantal van deze posters kun je ook borduren, zoals die van dit pareltje in Umbrië en deze van het Comomeer.

Nog meer aanraders:
*de prachtige monumenten van Turijn
*een bonte verzameling monumenten in Verona
*de kleurrijke huisjes van Positano
*een kleurrijk patroon van Palermo

Kun je niet kiezen qua bestemmingen? Dan is de hele laars van Italië vol met bijpassende symbolen een aanrader. Of maak je hem liever zoals dit patroon, volgens dit ontwerp of in de vorm van een hart?

Ook heel mooi: dit patroon van een plaatsje aan een van de meren dat zichtbaar wordt in de vorm van de laars. De laars kan ook in tricolore – als schilderijtje maar ook als bijvoorbeeld cadeaulabel.

Op en top Italiaans qua sfeer is ook dit patroon. Of ga je liever voor deze mooie citroenen als souvenir, voor een knalrode Vespa of voor deze typisch Italiaanse emoji?

Simpel maar stijlvol is dit patroon van zomerse Italiaanse huisjes. Je voelt de zon bijna op je huid! Dit tafereeltje met wapperende was maakt ook al zo vrolijk.

Maak je liever iets culinairs? Ga dan voor dit pastapatroon, deze Aperol Spritz (of deze met recept), deze Bellini-cocktail of deze moka. Voor liefhebbers van pizza maak je dit patroon of dit schilderijtje met spreuk.

Veel borduurplezier!

*deze patronen zijn op het moment van schrijven beschikbaar. Helaas kan het door grote vraag voorkomen dat een artikel (tijdelijk) niet leverbaar is. We doen ons best om het dan z.s.m. te vervangen door een alternatief. Tips daarvoor zijn altijd welkom!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Helaas lukt het doorklikken op de borduurwerkjes niet. Ik krijg steeds ‘error 404 – The requested URL was not found’.
    Kunt u dit verhelpen?

  2. Ciao Ina,
    hier werken de links gewoon, dus aan deze kant is er niets mis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *