Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

‘In de piano heb ik mijn huis gevonden’ – Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi is een van de succesvolste pianisten van Italië op dit moment. Zelf blijft Einaudi erg nuchter onder zijn succes. Zijn spel lijkt ingegeven door het moment, zo een met de piano is Einaudi zodra hij zijn handen op de toetsen legt.

Zelf zegt hij daarover: ‘In de piano heb ik mijn huis gevonden. Ik bouwde het met mijn eigen handen, ik ontwierp iedere kamer zelf, stuk voor stuk, en ik kleedde elke kamer aan vanuit mijn hart, vol liefde. Elk stukje is gebouwd dankzij mijn levenservaringen, dankzij de mensen en de dingen die ik lief heb.’

Ludovico Einaudi

Huiskamerconcert
Wie Einaudi’s concerten tot nu toe gemist heeft, niet getreurd! Hij gaf voor al zijn fans een concert van ruim een uur, gewoon vanuit zijn eigen huis, dat te volgen was via YouTube. Gelukkig kunnen we nog steeds genieten van dit concert, dat vooral veel muziek van zijn album In a Time Lapse bevat:

Una mattina (uit de film Intouchables)
De klanken van Einaudi’s pianospel zijn ook te horen in de ongekend populaire Franse film Intouchables. Hierin is namelijk onder andere Einaudi’s Una mattina te horen, dat tevens fungeert als titelsong:

I giorni
Leuk om te weten is dat de Britse BBC-presentator Greg James in de zomer van 2011 een campagne startte om Einaudi’s nummer I giorni in de top 40 te krijgen. Hij zei het stuk tijdens zijn studie als zeer therapeutisch te hebben ervaren. Hij liet het nummer een aantal keer horen en werd overweldigd door de grote hoeveelheid reacties van luisteraars. James’ opzet was geslaagd en het nummer kwam inderdaad in de hitlijst:

Met deze schitterende stukken van Einaudi kun je zowel la mattina als tutti i giorni genieten van virtuoos pianospel. Wie nog meer van Eunaudi wil horen, zijn cd’s zijn onder meer te bestellen via bol.com. Reserveer via deze link ook alvast Einaudi’s nieuwste album, Seven Days Walking.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *