Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

‘In de piano heb ik mijn huis gevonden’ – Ludovico Einaudi

Dankzij een tip van een van de lezers van Ciao tutti maakten we kennis met het oeuvre van Ludovico Einaudi, een van de succesvolste pianisten van Italië op dit moment. Zelf blijft Einaudi erg nuchter onder zijn succes. Zijn spel lijkt ingegeven door het moment, zo een met de piano is Einaudi zodra hij zijn handen op de toetsen legt.

Zelf zegt hij daarover: ‘In de piano heb ik mijn huis gevonden. Ik bouwde het met mijn eigen handen, ik ontwierp iedere kamer zelf, stuk voor stuk, en ik kleedde elke kamer aan vanuit mijn hart, vol liefde. Elk stukje is gebouwd dankzij mijn levenservaringen, dankzij de mensen en de dingen die ik lief heb.’

Ludovico Einaudi

Huiskamerconcert
Afgelopen weekend gaf Einaudi een concert in Eindhoven, vandaag is hij in Antwerpen om vervolgens een hele concerttour door Frankrijk en Spanje te maken. Wie zijn concert gemist heeft, niet getreurd! Op 19 januari gaf Einaudi een concert van ruim een uur voor al zijn fans, gewoon vanuit zijn eigen huis, dat te volgen was via YouTube. Gelukkig kunnen we nog steeds genieten van dit concert, dat vooral veel muziek van het net verschenen album In a Time Lapse bevat.

Una Mattina
Overigens hadden we – zonder het te weten – de klanken van Einaudi’s pianospel al gehoord, in de ongekend populaire Franse film Intouchables. Hierin is namelijk onder andere Einaudi’s Una Mattina te horen, dat tevens fungeert als titelsong.

Una Mattina - Einaudi
I Giorni
Leuk om te weten is dat de Britse BBC-presentator Greg James in de zomer van 2011 een campagne startte om Einaudi’s nummer I Giorni in de top 40 te krijgen. Hij zei het stuk tijdens zijn studie als zeer therapeutisch te hebben ervaren. Hij liet het nummer een aantal keer horen en werd overweldigd door de grote hoeveelheid reacties van luisteraars. James’ opzet was geslaagd en het nummer kwam inderdaad in de hitlijst.

 I Giorni Einaudi

Met deze schitterende stukken van Einaudi kun je zowel la mattina als tutti i giorni genieten van virtuoos pianospel. Wie nog meer van Eunaudi wil horen, zijn cd’s zijn gewoon te bestellen via bol.com.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *