Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vrolijke Italiaanse liedjes over vriendschap

Buongiorno amici! Vandaag is het Wereld Vriendendag, een dag die overal ter wereld, en dus ook in Italië, in het teken staat van vriendschap.

Tijdens International Friendship Day staan we even extra stil bij hetgeen vrienden voor ons betekenen. Een extra reden om je vrienden te laten weten hoe belangrijk ze voor je zijn en dat je hun vriendschap enorm op prijs stelt.

Ambassadeur van International Friendship Day is niemand minder dan Winnie the Pooh, de wereldberoemde beer die altijd met wijze raad klaar staat voor zijn vrienden. Zo ook vandaag:

Ook in Italiaanse liedjes is vriendschap regelmatig een onderwerp van ‘gesprek’. Vandaag daarom vier schitterende canzoni d’amicizia, speciaal om te delen met jullie beste vrienden!

 Een vrolijke Wereld Vriendendag allemaal!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

 1. Leuk! Al die muziekjes over “vriendschap”!

  Daar draait het toch om in de wereld, vrienden maak jezelf!

 2. Loes van Uytvanghe

  Hé. . . proficiat met jullie prachtige blog.
  Ik ben op zoek naar een eerste woordjes boek Italiaans Nederlands of omgedraaid.
  Onze zoon en schonedochter verwachten hun eerste kindje. Daar onze schonedochter van Italiaanse oorsprong is leek het ons leuk om een woordenboekje als kraamgeschenkje te geven
  Weten jullie waar we dit kunnen vinden ?
  Lieve groetjes . loes van uytvanghe

 3. Ciao Loes,
  dankjewel, en jij ook proficiat met een kleinkind op komst.
  Ik ben bang dat je voor een eerste woordjesboek alleen Italiaanse versies hebt (of Nederlandse), maar geen combi. Voor een echt Italiaans exemplaar moet je echter wel echt naar Italië afreizen – de Italiaanse boekhandel is helaas al enige tijd geleden gestopt en online is de keuze niet zo heel groot (bovendien betaal je dan aardig wat verzendkosten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *