Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Leer Italiaans met Van Dale Oefenboek woordenschat Italiaans

Om een taal te leren, is grammatica belangrijk en moet je oefenen met lezen, schrijven, luisteren en spreken. Het verwerven van woordenschat is echter ook een grote uitdaging, want om een taal echt vloeiend te kunnen spreken, moet je ongeveer vijftigduizend woorden kennen.

Als je tien nieuwe woorden per dag leert, ben je daar bijna veertien jaar mee bezig. Natuurlijk heb je stiekem al best een brede woordenschat als je regelmatig Italiaans leest (in een tijdschrift, boek of online) of luistert (naar de radio, podcasts of Italiaanse series en films), maar dankzij Van Dale Oefenboek woordenschat Italiaans leer je makkelijk elke dag wat nieuwe woorden!

Hoe pak je dat woordjes leren aan?

Hoe pak je woordjes leren nu het beste aan? In het Van Dale Oefenboek woordenschat Italiaans – dat is samengesteld door Maria Rita Sorce, twintig jaar geleden Saskia’s allereerste lerares Italiaans – worden de woorden per thema aangeboden, zodat je ze makkelijker onthoudt.

Ook leer je niet alleen woorden uit je hoofd, maar leer je ze ook te gebruiken door oefeningen te doen, zodat je de woorden minder snel vergeet en beter kunt toepassen.

Elk hoofdstuk opent met de themawoordenschat en sluit af met de woorden die in de oefeningen aan bod zijn gekomen. De oefeningen hebben een grote variëteit en helpen om actief aan de slag te gaan met het uitbreiden van je woordenschat.

Woordvorming, abstracte woorden en spelling

Oefeningen in het tweede deel van het boek zorgen voor een betere kennis van samenstellingen en synoniemen. Ook zijn er overzichten van veelgebruikte abstracte woorden op ERK-niveau die gebruikt kunnen worden als checklist van de opgedane kennis.

Het laatste deel van het oefenboek gaat in op spellingkwesties waar veel studenten Italiaans mee worstelen, zoals qu of cu en gli of li. Alle antwoorden staan online, zodat je de oefeningen zelf kunt nakijken.

Een voorproefje van dit oefenboek

We delen een voorproefje van Van Dale Oefenboek woordenschat Italiaans:

Smaakt dat naar meer? Ga dan aan de slag met

Van Dale Oefenboek woordenschat Italiaans | Maria Rita Sorce | ISBN 9789460776229 | € 25,99 | Van Dale | bestel Van Dale Oefenboek woordenschat Italiaans bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *