Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

ZeroZeroZero – nieuwe serie van de makers van Gomorra

De makers van Gomorra laten weer van zich horen, dit keer met een dramaserie die wederom is gebaseerd op een boek van Roberto Saviano: ZeroZeroZero. De serie is vanaf woensdag 30 september 2020 te zien op de Vlaamse televisiezender Canvas (met telkens twee afleveringen) en in zijn geheel via VRT NU. Ook kun je de serie zien via Lumière Series en op dvd.

Het achtdelige ZeroZeroZero volgt de reis van een zending cocaïne vanaf het moment dat een machtig Italiaans kartel de order plaatst tot het verpakken en verschepen vanuit Mexico over de Atlantische oceaan. Een enorme machtsstrijd laait op tussen de machtigste bazen binnen de internationale georganiseerde misdaad – hun leven en broodwinning staan op het spel.

De reis van een lading cocaïne
De Italiaanse maffiabaas Don Minu bestelt in Mexico een gigantische hoeveelheid cocaïne: de vijfduizend kilo moeten zijn machtspositie verstevigen. Zijn kleinzoon Stefano wil dit plan echter dwarsbomen. Wanneer de aanbetaling voor de deal niet arriveert, heeft dat ernstige gevolgen voor de Amerikaanse tussenpersoon Edward Lynwood en zijn kinderen Emma en Chris.

Tijdens de zenuwslopende misdaadserie ZeroZeroZero volg je de reis van een cocaïnelading vanaf de bestelling door Italiaanse criminelen tot de geplande aflevering. Via de verhalen van de hoofdpersonen zie je hoe de illegale handel onderdeel wordt van de legale economie en hoe meedogenloze mechanismes het leven en de relaties van mensen beïnvloeden: bij Mexicaanse kartels die de drugs produceren, Italiaanse misdaadsyndicaten die de wereldwijde distributie regelen en Amerikaanse bedrijven die de immense geldstromen regelen.

Een epische machtsstrijd, van levensbelang voor alle betrokkenen, van kleine dealers tot de hoogste bazen in de hiërarchie van de internationale georganiseerde misdaad.

Een korte synopsis:

ZeroZeroZero 1
Als de Italiaanse ‘Ndrangheta een enorme lading cocaïne bestelt, moet die vanuit Mexico naar Europa worden gesmokkeld. De Amerikaanse familie Lynwood heeft een scheepvaartmaatschappij en fungeert als tussenpersoon tussen de Italiaanse maffia en de Mexicaanse drugskartels. Wat de familie echter niet weet, is dat er onder de criminelen intussen een machtsstrijd is losgebarsten.

ZeroZeroZero 2
Na de dood van Edward is het aan zijn kinderen om het familiebedrijf voort te zetten. Zij krijgen te maken met de kleinzoons van Don Minu, die er een heel eigen agenda op na blijken te houden. Terwijl Chris aan boord gaat van het schip dat de drugs moet vervoeren, wordt het Mexicaanse leger ingezet om het transport te onderscheppen. Maar ook daar blijken duistere krachten in het spel.

ZeroZeroZero 3
Manuel en zijn mannen proberen binnen te komen bij het drugskartel, de zeereis van Chris dreigt op een ramp uit te lopen en Don Manu schuwt geen enkel middel om de clan weer naar zijn hand te zetten.

ZeroZeroZero 4
Terwijl Manuel en zijn team dood en verderf zaaien onder de drugskartels in Monterrey, komt Chris met het schip aan in Dakar. Hij wordt niet alleen geplaagd door ziekteverschijnselen, maar moet ook zijn vracht ongemerkt van boord zien te krijgen. Zijn zus schiet hem te hulp, maar om de cocaïne weg te kunnen sluizen zullen ze moeten samenwerken met plaatselijke handlangers.

ZeroZeroZero 5
Stefano meldt zich gewond bij een bevriend arts om zich te laten behandelen. De Lynwoods, geholpen door hun gids, moeten een levensgevaarlijke tocht door de woestijn van Mali maken met hun transport.

ZeroZeroZero 6
Terwijl Chris en Emma op het punt staan om de Marokkaanse grens over te steken, zijn Manuel en zijn mannen in Mexico druk bezig om een leger op te zetten voor het Leyra-kartel. Manuel probeert zijn privéleven uit alle macht gescheiden te houden van de gewelddadige wereld waarin hij werkt, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk.

ZeroZeroZero 7
Terwijl er in Calabrië onverminderd aan de stoelpoten van Don Minu wordt gezaagd door zijn vijanden, maakt zijn kleinzoon een enorme crisis door. Na hun verschrikkelijke tocht door de woestijn zijn de Lynwoods eindelijk in Casablanca gearriveerd. Hier voelen ze zich veiliger, maar al snel blijkt dat dat een grove misrekening is.

ZeroZeroZero 8
In deze aflevering komen alle verhaallijnen dan eindelijk bij elkaar. De Lynwoods betalen een hoge prijs voor het overnemen van de activiteiten van hun vader. Don Minu komt op het punt waarop hij moet beslissen hoeveel hij over heeft voor het behouden van zijn macht. In Mexico komt Manuel voor dezelfde moeilijke keus te staan.

Cast: o.a. Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Harold Torres, Giuseppe De Domenico, Adriano Chiaramida, Noé Hernández, Tcheky Karyo, Francesco Colella. | regie: Stefano Sollima (die ook meewerkte aan Gomorra), Pablo Trapero & Janus Metz | scenario: Leonardo Fasoli (die eveneens aan het scenario van Gomorra werkte) & Mauricio Katz | productie: Cattleya & Bartlebyfilm voor Sky

Italië, 2020 | 8 x 50 min. | taal: Italiaans, Engels, Spaans | ondertiteling: Nederlands | formaat: 16/9 | audio: Dolby Digital 5.1 | vanaf woensdag 30 september 2020 te zien op de Vlaamse televisiezender Canvas (met telkens twee afleveringen) en in zijn geheel via VRT NU | ook te zien via Lumière Series en op dvd.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Volgens jullie kun je ZeroZeroZero zien via de VRT maar dat gaat niet, want dan moet je een belgisch telefoonnummer hebben. De uitzending is allleen voor België bestemd.
    Overigens vind ik jullie mail geweldig. Krijg jullie berichten denk ik al een jaar of 4.
    Super!!!

  2. Si, dat is voor onze Vlaamse fans. Als niet-Vlaming kun je het dus op woensdagavond op Canvas kijken en anders via Lumière Series of op dvd.
    En grazie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *