Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Mia Madre (van Nanni Moretti) op dvd

Nanni Moretti is een filmregisseur die je binnen enkele minuten weet mee te sleuren in een fascinerend verhaal. Zo ook met zijn meest recente film Mia Madre (‘Mijn Moeder’), die sinds 29 april op dvd verkrijgbaar is.

dvd-Mia-Madre-Nanni-Moretti (1)

In dit veelgeprezen Italiaanse drama schitteren onder meer de met een Emmy Award bekroonde Amerikaanse acteur John Turturro, de Italiaanse actrice Margherita Buy en Nanni Moretti zelf. Mia Madre is een zeer persoonlijke film, zo vertelde Nanni Moretti tijdens het Filmfestival in Cannes: ‘Er zit veel van mij in Margherita en Giovanni is de persoon die ik graag had willen zijn.’

Shots from "Mia Madre" Mia-Madre-film-Nanni-Moretti (5) Mia-Madre-film-Nanni-Moretti (2)

Mia Madre ging in Cannes met een staande ovatie in première. In Moretti’s nieuwe film maak je kennis met Margherita, een succesvol filmmaker. Haar leven komt echter onder hoogspanning te staan als haar moeder in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Midden in de draaiperiode van haar nieuwe film, krijgt ze te maken met een pretentieuze Amerikaanse acteur die haar regieaanwijzingen niet begrijpt en iedereen op de set afleidt met zijn sterke verhalen. Met een ex-man, een opgroeiende dochter en strubbelingen in een nieuwe relatie kan ze er niet veel meer bij hebben.

Haar broer, die wel de nodige tijd aan het ziekbed kan doorbrengen, drukt Margherita met haar neus op de feiten: hun moeder zal niet lang meer leven. Dit besef dwingt Margherita stil te staan bij het leven dat ze leeft. Ze neemt haar moeder in huis om deze laatste fase samen met haar door te kunnen brengen.

Mia-Madre-film-Nanni-Moretti (1) Shots from "Mia Madre"

Het bonusmateriaal van Mia Madre bestaat uit verwijderde scènes en Un film e basta, een making of die een interessante blik achter de schermen geeft.

Bekijk alvast de trailer:

 

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Een reactie

  1. Ik herinner me ook zijn film I cento passi over een jongeman die in verzet komt tegen de mafia en dat met de dood moet bekopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *