Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geniet van de Siciliaanse serie over commissario Maltese

Heb je genoten van de serie over commissario Montalbano? Dan hebben we goed nieuws voor je: met de achtdelige serie Il commissario Maltese geniet je eveneens van een commissaris die op Sicilië aan het werk is.

Deze Italiaanse serie werd gemaakt door de mensen achter de succesvolle serie Gomorra en is, net als Gomorra, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Il commissario Maltese is te zien op Lumièreseries.com, op dvd en vanaf 26 juni ook een aantal weken lang op Canvas.

Commissario Dario Maltese (een prachtige rol van Kim Rossi Stuart, die we kennen uit onder meer Romanzo criminale) werkt in Rome, waar hij zich vooral bezighoudt met het oprollen van drugsbendes en het traceren van grote partijen heroïne.

Hij komt oorspronkelijk uit Trapani, maar aangezien zijn vader daar is overleden toen Dario nog heel jong was, heeft hij Trapani ingeruild voor Rome en keert hij liever niet terug naar zijn geboorteplaats. Tot de heroïnehandel er voet aan de grond krijgt…

De serie start met Malteses terugkeer naar Trapani, in de zomer van ’76. De reden: het huwelijk van zijn beste vriend Gianni Peralta, hoofd van de lokale politie. Hij heeft Maltese gevraagd als getuige. Nog voor het huwelijk worden Gianni en zijn verloofde echter vermoord, voor de ogen van Maltese.

Maltese is geschokt. Hij vraagt meteen om overplaatsing en neemt de leiding over het moordonderzoek. Het is een lastige, gevaarlijke zaak vol valse aantijgingen, maar hier en daar is er ook wat romantiek. Tijdens het onderzoek wordt Maltese namelijk verliefd op een fotografe die samen met een journalist tegen de maffia strijdt.

Langzamerhand ontdekt Maltese dat zijn vriend inzicht kreeg in de groeiende banden tussen de maffia, de politiek en zakenwereld. Al speurend achterhaalt hij ook de redenen voor de dood van zijn vader, waarbij hij persoonlijk de macht van de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia, ervaart.

De serie ademt de sfeer van de jaren zeventig. Hoewel de invloed van de maffia tot ver in Dario’s persoonlijke leven reikt, is deze reeks lang niet zo gewelddadig als Gomorra. Maar nét zo’n aanrader, zeker met de lange donkere winteravonden in het vooruitzicht…

Benieuwd? Bestel dan via deze link de dvd Il commissario Maltese of kijk via Lumière series!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Spannend, ben benieuwd.

  2. Vandaag mijn gewonnen dvd Il commissario Maltese binnen gekregen.
    Van mij hebben ze even geen last thuis
    Ik ga voorlopig genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *