Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vijf redenen om uit te kijken naar de film La Grande Bellezza

Vijf redenen om uit te kijken naar La Grande Bellezza:

La-grande-bellezza

1 La Dolce Vita voor de eenentwintigste eeuw
Zo wordt de film in verschillende media aangekondigd. En wie is er dan niet nieuwsgierig? Het verhaal is dat van een journalist op leeftijd die verbitterd terugkijkt op zijn gepassioneerde verloren jeugd. Wat volgt is een portret van het hedendaagse Rome waarin Jep Gambardella (de journalist in kwestie) heen en weer fladdert tussen cultuur en het goede leven. Als dat geen echo is van Fellini’s beroemdste werk, dan weten we het ook niet meer.

La-grande-bellezza-3

2 De nieuwe Sorrentino
Na het overweldigende succes van Il Divo in 2008 behoort Paolo Sorrentino tot een van de belangrijkste Italiaanse regisseurs van dit moment. Evenals generatiegenoot Matteo Garrone mag Sorrentino zich een ‘auteur’ noemen, aangezien beide zowel regie als scenario voor hun rekening nemen. Kortom, Sorrentino is een toonaangevende regisseur van wie we elke nieuwe film in de gaten houden.

3 Oscar voor beste buitenlandse film
La Grande Bellezza was de Italiaanse inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film. La vita è bella was in 1999 de laatste Italiaanse film die het felbegeerde beeldje won, maar La Grande Bellezza mocht in 2014 toetreden tot de Italiaanse erelijst met klassiekers als La Strada, Otto e Mezzo en Nuovo Cinema Paradiso.

4 Toni Servillo
Volgens velen had acteur Toni Servillo in Cannes de prijs voor beste acteur moeten winnen. In de afgelopen editie van het prestigieuze filmfestival was de huisacteur van Sorrentino namelijk genomineerd voor zijn rol in La Grande Bellezza. Net als in Il Divo draagt Servillo de film op fabelachtige manier, aldus de critici.

Servillo-CannesToni Servillo (links) en Paolo Sorrentino tijdens het filmfestival in Cannes
(© Pietro Coccia | Movieplayer.it)

5 De trailer
Laat de grote schoonheid alvast een klein beetje tot je komen:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Tip voor wie de film nu al wil zien : een uitstapje naar België 😉
    De film draait in Antwerpen in de UGC bioskoop , vlakbij Centraal Station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *