Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vanaf 3 oktober in de bioscoop: documentaire over Luciano Pavarotti

Na de boeiende documentaire over voetbalheld Maradona wordt vanaf 3 oktober een grote Italiaanse operazanger opnieuw tot leven gewekt. We hebben het over Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde tenor ooit.

De documentaire Pavarotti toon unieke beelden uit het familiearchief, delen van interviews en tv-registraties. Je krijgt een uniek kijkje in Pavarotti’s leven, met zowel uitzonderlijke hoogtepunten als zware dieptepunten.

Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten Pavarotti tot een wereldster, hetgeen door deze documentaire prachtig in beeld wordt gebracht, mét de keerzijde van deze sterrenstatus.

beelden uit de film Pavarotti

Regisseur Ron Howard (van onder meer A Beautiful Mind en Inferno) maakte met Pavarotti een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden, die je als Italiëliefhebber eigenlijk niet mag missen.

Bekijk alvast de trailer:

Bij de documentaire over Pavarotti is er een speciaal album uitgebracht met alle muziek van Pavarotti die tijdens de film te horen is: Pavarotti – Music from the Motion Picture. Een mooie aanvulling, want zo kun je thuis nog heerlijk lang nagenieten van de bijzonder warme stem van deze Italiaanse legende.

Om in de stemming te komen, delen we alvast drie prachtige Pavarotti-video’s, met Nessun dorma (uit Turandot), Caruso en ‘O sole mio:

https://www.youtube.com/watch?v=l_m725Oxw-A

Lees ook: Op audiëntie bij Pavarotti, waarbij gastblogger Pascal op audiëntie mag bij niemand minder dan Luciano Pavarotti, de beroemdste tenor aller tijden.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *