Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Curon – spannende Italiaanse serie op Netflix over het Lago di Resia

Zin in een spannende serie die zich afspeelt in het noorden van Italië? Kijk dan vanaf 10 juni naar Curon, een zevendelige serie op Netflix die het uiterste van je zenuwen zal vergen…

Curon speelt zich af in het gelijknamige dorpje in Zuid-Tirol, dat je misschien niet direct iets zegt maar dat wereldberoemd is vanwege de verzonken kerktoren in het Lago di Resia. Deze kerktoren speelt ook in de serie een belangrijke rol; het is de kern van alle mysteries, geheimen en verhalen die tot ver buiten het dorp angst in boezemen.

Wanneer Anna samen met haar kinderen, de tweeling Daria en Mauro, na zeventien jaar (het Italiaanse ongeluksgetal!) terugkeert naar haar geboortedorp Curon, blijkt dat ze haar verleden niet voor niets is ontvlucht. Wanneer ze onder mysterieuze omstandigheden verdwijnt, gaan Daria en Mauro naar haar op zoek. Zullen ze ooit alle geheimen uit hun familiegeschiedenis kunnen ontrafelen?

Bekijk alvast de trailer:

 

Genoten van de beelden van Curon en benieuwd naar de achtergrond van het verzonken dorp? Lees dan het boek Ik blijf hier van Marco Bolzano, waarover we in december vorig jaar dit artikel met interview publiceerden.

Zin in nog meer Italiaanse beelden op je scherm? In deze blog tippen we meer dan 25 Italiaanse films en series voor thuis. Veel kijkplezier!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *