Vanaf 2 oktober is de nieuwe reeks van de populaire Netflix-serie Chef’s Table te zien, met in de hoofdrol onder meer pasta.
Het vorige seizoen van de serie, waarin pizzabakkers centraal stonden, werd in 2022 uitgezonden, dus het is watertandend aftellen tot oktober.
Je maakt in de serie onder meer kennis met Peppe Guida, de Italiaanse chef-kok achter de met een Michelinster bekroonde Antica Osteria Nonna Rosa in Vico Equense, en Evan Funke uit Los Angeles, die bekend staat om zijn handgemaakte pasta.
Ook oosterse pasta komt aan bod, met Guirong Wei uit Londen die gespecialiseerd is in de Shaanxi keuken en Nite Yun uit Oakland die de Cambodjaanse keuken in de Verenigde Staten naar een hoger niveau heeft getild.
foto’s: Netflix
Trailer van Chef’s Table: Noodles
Smaakt dat naar meer? Bekijk dan alvast de trailer van Chef’s Table: Noodles!
Peppe Guida
De pastagerechten van Peppe Guida tonen de essentie van Italiaanse traditie, maar dan mét een moderne twist. Als zoon van een kunstenaar is Guida een trotse autodidact op culinair gebied, die oog voor lekker eten combineert met de eenvoud van recepten die zijn geïnspireerd door zijn eigen opvoeding in de kustplaats Vico Equense.
Zijn twee veelgeprezen restaurants, Antica Osteria Nonna Rosa (dat sinds 2007 een Michelinster heeft) en Villa Rosa vormen het perfecte samenspel van Guida’s motto ‘met de handen in de aarde en de ogen naar de zee’.
foto’s: Peppe Guida
Evan Funke
Ook Evan Funke brengt de smaken van de Italiaanse keuken tot leven, maar dan in de Verenigde Staten. Funke is een meester in handgemaakte pasta.
Hij staat bekend om zijn warme gastvrijheid, het werken met seizoensgebonden producten en eerbied voor de diepgewortelde culinaire tradities van Italië.
In al zijn restaurants – Funke in Beverly Hills, Mother Wolf in Hollywood en Las Vegas, Felix in Venice Beach, Tre Dita in Chicago en de aanstaande Mother Wolf in Miami – voert hij je even mee de oceaan over, naar het Italiaanse platteland.
Funke schreef ook het veelgeprezen kookboek American Sfoglino, over zijn reis als chef-kok tot de opening van zijn eerste restaurant.
foto’s: Evan Funke