Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

A Ciambra – ontmoet een criminele familie in Calabrië

De film A Ciambra, de Italiaanse Oscarinzending, neemt je mee naar de familie Amato, die in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië woont. Vier generaties leven dicht op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank, waarbij het voortdurend uitkijken is dat ze de plaatselijke maffia niet voor de voeten lopen.

Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de veertienjarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag laten zien dat ook hij zijn steentje kan bijdragen en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva, die voor Pio een soort tweede vader is geworden.

Pio ondervindt al snel dat een echte man zijn ook betekent dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt.

Met A Ciambra keert de Italiaanse-Amerikaanse-Eritrese regisseur Jonas Carpignano terug naar de streek waar hij ook enkele korte films en zijn eerst speelfilm Mediterranea (2015) maakte, waarin Pio Amato (dat is niet alleen zijn filmnaam maar ook zijn echte naam) al een kleine maar onvergetelijke rol speelde.

In A Ciambra speelt overigens bijna de hele familie Amato zichzelf. De hoofdpersoon van Mediterranea, Koudous Seihon, neemt de rol Ayiva op zich, de sympathieke immigrant uit Burkina Faso. Carpignano gaf zijn Italiaanse vader ook een kleine rol, als het slachtoffer van een autodiefstal.

Bekijk de trailer:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *