Home » Italiaanse taal » Film » Opnames van de nieuwe Ben Hur van start in Matera
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Opnames van de nieuwe Ben Hur van start in Matera

Vorige week klonk in Matera het figuurlijke startschot voor de filmopnamen van de remake van Ben Hur. Deze kaskraker uit 1959, over de onmogelijke vriendschap tussen de joodse prins Judah Ben-Hur en de Romeinse legerleider Messala, wordt nu door regisseur Timur Bekmambetov opnieuw tot een film bewerkt.

Ben-Hur-filmfilmposter Ben Hur (1959) | Wikimedia Commons

Als decor koos Bekmambetov voor de eerste opnamen voor het Zuid-Italiaanse Matera, dat bekend staat om de karakteristieke grotwoningen, de sassi. Net als bij de opnames van The Passion of the Christ, die eveneens in Matera werd opgenomen, wordt het stadje omgetoverd tot het Jeruzalem van tweeduizend jaar geleden.

De eerste foto’s tonen het palazzo waar Ben Hur woont, opgezet in Via Muro, in de wijk Sassi, waar je ook de meeste grotwoningen vindt. Figuranten, grotendeels afkomstig uit Matera zelf, in historische kostuums wachten tot ze in actie kunnen komen, een ezel en een kameel kauwen de uren wachten traag weg.

Il Quotidiano della Basilicata gaf alvast een kort beeldverslag:

Ben-Hur-Matera-1 Ben-Hur-Matera-2 Ben-Hur-Matera-3 Ben-Hur-Matera-4 Ben-Hur-Matera-5

Nog een dikke drie weken is Matera het filmdecor, daarna verplaatst de set zich naar de filmstudio’s van Cinecittà in Rome, waar de originele film uit 1959 (die maar liefst elf Oscars kreeg) ook werd opgenomen. In 2016 weten we of ‘de nieuwe Ben Hur’ zich kan meten met deze illustere voorganger. Dan is de remake in de bioscopen te zien, met naast Morgan Freeman het authentieke Matera als een van de schitterende hoofdrolspelers. Een mooi extraatje voor Matera, na de recente benoeming tot Culturele Hoofdstad 2019!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *