Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italiaanse kookcursus van La Cucina del Sole

Nicoletta Tavella staat het liefst in La Cucina del Sole, haar goed uitgeruste keuken in hartje Amsterdam – waar je je als je niet beter weet in Italië waant in plaats van in onze hoofdstad. Na een avond koken verwacht je bij het naar buiten gaan uitgestrekte graanvelden en olijfboomgaarden in plaats van grachtenpanden en oneindige rijen fietsen.

La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (11)

Nicoletta geeft onder meer de cursus ‘De basis van de Italiaanse keuken’ waarin je de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken leert zodat je voortaan als een echte Italiaanse chef in de pannen kunt roeren.

La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (6) La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (7)La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (2)

De basis van de Italiaanse keuken
Tijdens deze vierdelige cursus leer je het volgende:

Les 1 – Klassieke Italiaanse gerechten, antipasti en hapjes
Je begint met een verzameling Italiaanse klassiekers die in het repertoire van iedere Italië-minnende kok horen: frittata met verse kruiden en zoete uien, vleesballetjes in tomatensaus, crespelle met pesto rosso en mozzarella (kleine gevulde crêpes uit de oven), focaccia met tomaat en olijven, crema di olive (olijvenpaté), gegratineerde paprika’s, crostini met basilicumricotta, rolletjes van rookvlees met truffelroomkaas en meer.

La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (5)

Les 2 – Pasta, gnocchi en sauzen
Je leert pasta maken (met allerlei technieken, trucjes, de beste ingrediënten en varianten zoals gekleurde en gevulde pasta), je maakt een aantal basissauzen (waaronder walnotensaus, pesto alla genovese en de echte bolognese) en aardappelgnocchi.

La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (4)La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (8) La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (9)

Les 3 – Brood, risotto en groente
Deze avond leer je ciabatta maken en zelf bouillon trekken (vegetarisch / vlees). Die gebruik je om saffraanrisotto met ossobuco alla milanese (gesmoorde kalfsschenkel) te maken én een risotto alle verdure di stagione (risotto met seizoensgroente). Ook leer je bijzondere groentebereidingen met speciale groentesoorten zoals cavolo nero, kleine Italiaanse artisjokken en cime di rapa.

Les 4 – Vis, vis en nog eens vis!
Je leert vis schoonmaken en fileren (voor het maken van visfilets in pittige wijnsaus), visfonds bereiden, inktvis schoonmaken en bereiden en gamba’s schoonmaken (voor gefrituurde gamba’s in kataifideeg). Je maakt sardientjes uit de oven met knoflook en kruiden en een heerlijke spaghetti alle vongole (met venusschelpen) – allemaal onder leiding van de altijd vrolijke Nicoletta.

La-Cucina-del-Sole-kook-workshop-Italiaanse-keuken (1)

Alle kooklessen beginnen om 18.30 uur en eindigen rond 22.30 uur. Er wordt gewerkt in groepen van minimaal 6 en maximaal 14 personen. Alle menu’s worden waar nodig aangepast en geschikt gemaakt voor vegetariërs.

De prijs voor deze cursus is € 325,- inclusief prosecco, alle wijnen en andere dranken. Deze combinatie van lessen cadeau geven kan natuurlijk ook. Meer informatie over deze en andere kookcursussen vind je op de website van La Cucina del Sole.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

  1. CAMILLE VAN HEMERT

    Ontzettend graag leer ik autenthiek Italiaans koken. Belangrijk is dat ik de basis ken!

  2. Wauw lijkt mij heerlijk en leerzaam!

  3. Beste Camille en Lottie, de cursus is al lang weggegeven (zie vermelde datums in deze blog, april en mei 2016!!!!). Laat je niet in de maling nemen door de nepsite, die jullie via een link hier naartoe heeft gestuurd. Ze hebben nog meerdere nep-acties op hun site staan onder de naam ciaotutti.nl
    Hartelijke groeten,
    Nicoletta, eigenares van Italiaanse kookschool La Cucina del Sole in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *