Home » Italiaans eten » Supersnelle pizza dankzij Tante Fanny
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Supersnelle pizza dankzij Tante Fanny

In de Italiaanse keuken is het normaal gesproken la mamma of la nonna die ons culinair de weg wijst, met tal van authentieke recepten en onmisbare tips. Afgelopen week werden we echter terzijde gestaan door Tante Fanny, in de vorm van kant-en-klaar pizzadeeg waarmee je in een handomdraai een verse pizza op tafel tovert.

Fanny-1

Na een ochtend schrijven, plannen, vergaderen en regelen waren Saskia en Willemijn meer dan hongerig. In Italië zouden we een kleine trattoria opzoeken voor een snel bord pasta, maar in Nederland is dat nog niet zo gebruikelijk, zeker niet tijdens een (late) lunch. We wilden dus zelf de keuken in duiken, maar moesten eerst nog boodschappen doen. Geen goede combinatie met flinke trek…

Gelukkig vonden we in de supermarkt vlak bij Willemijns nieuwe huis in de koeling kant-en-klaar pizzadeeg. Aangezien ze net de hele ochtend de komende Rome-reis hadden zitten voorbereiden, waarbij ze regelmatig op nieuwe adressen voor de befaamde pizza romana (plaatpizza) waren gestuit (die uiteraard op het te-proeven-lijstje zijn beland), waren ze het snel eens. Pizza moest het worden, lekker vers en dankzij het pronto pizzadeeg lekker snel.

Fanny-2 Fanny-4

Eenmaal thuis rolde Saskia het pizzadeeg, dat handig is opgerold mét bakpapier, vast uit op de bakplaat. Terwijl ze de heerlijk geurende tomatensaus eroverheen streek, sneed Willemijn de tomaatjes en mozzarella waarmee de pizza belegd moest worden. Vijftien minuutjes in de oven, nog wat verse tomaatjes en rucola eroverheen en klaar is Kees, of Tante Fanny in dit geval.

Fanny-8 Fanny-9

Wij verdenken Tante Fanny van Italiaanse roots, met keukengeheimen die ze aan niemand minder dan haar Italiaanse nonna heeft ontfutseld. Want toen Saskia de pizza nog een keer maakte voor Italiaanse vrienden, maar dan in mini calzone-variant, met mozzarella, salsiccia en broccoli, wilden die meteen het recept.

Dát houdt Tante Fanny uiteraard geheim, maar dankzij haar culinaire voorbereiding kun je met een gerust hart ook bij onverwachte eters, een druk feestje of als late lunch een lekker stuk verse pizza serveren.

Fanny-11 Fanny-14

Ook in een handomdraai een echte Romeinse plaatpizza of mini-pizzaatjes op tafel zetten? Zorg dat Tante Fanny je helpt met haar pizzadeeg! Je vindt het verse deeg van Tante Fanny in de koeling bij o.a. Jumbo, Dirk en Plus. Via deze link vind je alle verkooppunten in Nederland.

Goed om te weten: er zijn geen kleurstoffen, smaakversterkers of conserveringsmiddelen aan het deeg toegevoegd. Wél wordt er extra vergine olijfolie gebruikt. Het verse pizzadeeg van Tante Fanny is zo ook geschikt voor vegetariërs.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *