Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tover je eigen pizza op tafel met deeg van Tante Fanny

In de Italiaanse keuken is het normaal gesproken la mamma of la nonna die ons culinair de weg wijst, met tal van authentieke recepten en onmisbare tips. Tijdens deze quarantaine duiken we regelmatig de keuken in met Tante Fanny, dankzij haar perfecte kant-en-klare pizzadeeg waarmee je in een handomdraai een verse pizza op tafel tovert.

Of je nu gaat voor een pizza rossa (met tomatensaus) of een pizza bianca (zonder tomatensaus maar met lekker veel kaas), Tante Fanny heeft het meeste werk al gedaan. Dankzij het verse pizzadeeg, opgerold op bakpapier en dus meteen klaar voor gebruik, kun je meteen aan de slag.

Je kunt kiezen uit vers pizzadeeg met of zonder kruidige Italiaanse tomatensaus, uit spelt-pizzadeeg en rustiek pizzadeeg (een combinatie van speltbloem en volkoren tarwemeel). Alle pizzadeegsoorten zijn geschikt voor een vegetarische en zelfs voor een veganistische maaltijd.

Nu we na een dag schrijven, plannen en (online) vergaderen niet even een Italiaanse pizzeria kunnen opzoeken, toveren we onze eigen keuken om tot een rustieke pizzakeuken. Met een oven, een rol kant-en-klaar pizzadeeg en ingrediënten naar keuze, bak je in een handomdraai je eigen pizza al taglio, rechthoekige plaatpizza, zoals die vooral in Rome ook veel gegeten wordt.

Het pizzadeeg, dat handig is opgerold mét bakpapier, rol je zo uit op de bakplaat. Als je voor een pizza rossa kiest, strijk je de heerlijk geurende tomatensaus eroverheen. Beleggen kan naar eigen fantasie, bijvoorbeeld met mozzarella voor een originele margherita-versie. Voor een groen(t)e touch kun je de pizza na het bakken beleggen met wat verse tomaatjes en rucola.

Fanny-11

Ter ere van de verschijning van Mijn Napels bakten wij een pizza met een dun laagje ricotta, zachtgestoofde uitjes, lekker veel Parmezaanse kaas en rucola als topping.

Ook lekker: met verschillende soorten groente (ook ideaal om restjes op te maken); met tonijn, ui en olijven; met mozzarella, salsiccia en broccoli; met champignons; met Parmaham of salami; mozzarella met plakjes citroen (heerlijk zomers, zo proefden we vorig jaar op Procida); met dunne plakjes aardappel (zoals we ooit aan het strand op Elba aten, verrassend lekker!); artisjokharten; asperges of met Nutella (en niet alleen voor i bambini…).

Gebruik je fantasie, kijk wat er nog in de koelkast ligt of laat iedereen zijn eigen stuk pizza beleggen. Vooral als je met kinderen aan tafel gaat een groot succes!

Het recept voor het pizzadeeg houdt Tante Fanny uiteraard geheim, maar dankzij haar culinaire voorbereiding kun je met een gerust hart ook thuis een echte Italiaanse pizza serveren. Inspiratie voor nog veel meer pizzalekkers vind je op de speciale Gek op pizza-pagina en in deze gratis receptenboekjes.

Ook in een handomdraai een heerlijke plaatpizza op tafel zetten? Zorg dat Tante Fanny je helpt met haar pizzadeeg! Je vindt het verse deeg van Tante Fanny in de koeling bij o.a. Jumbo, Dirk en Plus. Via deze link vind je alle verkooppunten in Nederland.

Goed om te weten: er zijn geen kleurstoffen, smaakversterkers of conserverings-middelen aan het deeg toegevoegd. Wél wordt er extra vergine olijfolie gebruikt. Het verse pizzadeeg van Tante Fanny is daarmee zoals we hierboven al schreven ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

dit artikel is geschreven in samenwerking met Tante Fanny

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *