Home » Italiaans eten » Recepten » Zomers toetje: aardbeien met balsamico
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Zomers toetje: aardbeien met balsamico

Eindelijk! De zomertijd is ingegaan, de dagen worden weer langer en het aftellen naar de zomervakantie gaat ineens een stuk sneller. Bovendien laat de zon zich de laatste dagen van zijn beste kant zien. Redenen genoeg om jullie vandaag te trakteren op een zomers toetje!

aardbeien

Lianne Janssen, de vrouw van Paul, kwam met een heerlijk recept dat ze had mogen proeven bij Podere Cerale, een oude boerenhoeve in de heuvels van Toscane. Als het aardbeienseizoen is, maken de eigenaren van deze hoeve, Joep Otten en Jan Pieter Rondeltap namelijk graag deze dolce met aceto balsamico klaar om in de avondzon te verorberen.

Voor deze lekkernij heb je nodig: 1 kilo aardbeien │ 2,5 dl rode wijn │ 2,5 dl water │ 150 gram suiker │ 1,5 eetlepel aceto balsamico

Doe de rode wijn en het water in een kom en voeg hier de suiker en de aceto balsamico aan toe. Roer tot de suiker is opgelost en schep er dan de aardbeien doorheen. Laat de aardbeien in de koelkast minstens een halfuur marineren alvorens ze te serveren.

Buon appetito!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Grazie, Saskia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *