Home » Italiaans eten » Recepten » Zomers toetje: aardbeien met balsamico
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Zomers toetje: aardbeien met balsamico

Tijd voor zomerkoninkjes! Nu deze blozende vruchten weer volop aanwezig zijn, trakteren we op een recept voor een lekker zomers toetje: aardbeien met balsamico.

aardbeien

Lianne Janssen, de vrouw van Ciao tutti’s Paul, deelt een heerlijk recept dat ze voor het eerst mocht proeven bij Podere Cerale, een oude boerenhoeve in de heuvels van Toscane. Als het aardbeienseizoen is, maken de eigenaren van deze hoeve namelijk graag deze dolce met aceto balsamico klaar om in de avondzon van te genieten.

Voor deze lekkernij heb je nodig (voor zes personen): 1 kilo aardbeien │ 2,5 dl rode wijn │ 2,5 dl water │ 150 gram suiker │ 1,5 eetlepel aceto balsamico

Doe de rode wijn en het water in een kom en voeg hier de suiker en de aceto balsamico aan toe. Roer tot de suiker is opgelost en schep er dan de aardbeien doorheen. Laat de aardbeien in de koelkast minstens een halfuur marineren alvorens ze te serveren, met een takje munt. Ook lekker bij een bolletje vanille-ijs!

Buon appetito!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *