Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pastasaus met wild zwijn uit kookboek Alles is familie

Afgelopen zondag ging Saskia in toepasselijk gezelschap – met haar broertje – naar de film Alles is familie. In de film (die verder niets met Italië van doen heeft maar die je deze decembermaand zeker moet gaan kijken) wordt verrukkelijk gekookt, dus dat was ook voor broerlief en mij een reden om de keuken in te duiken.

We werden vooral geïnspireerd door een van de vermakelijkste scènes uit de film, waarin een wild zwijn, geschept door Charley, wordt geserveerd op de motorkap van Rutmers auto. Wij maakten er, naar een recept uit het Alles is familie-kookboek, een smakelijker gerecht van, ragù di cinghiale.

Recept voor ragù di cinghiale

‘Deze ragù di cinghiale is een vrij droge, korrelige vleessaus, dus geen vloeiende tomatensaus. Het wildzwijngehakt heeft een zachte wildsmaak. Het wordt traditioneel met verse pappardelle, brede lintpasta, geserveerd.

Als er toevallig geen everzwijn voorhanden is, is er een voortreffelijke variant mogelijk met rundergehakt en kippenlevertjes. Dit recept is voor vier personen, maar handiger is alles maal drie te doen, een grote pan te maken en in te vriezen in porties.’

Wat heb je nodig?

Voor vier personen heb je nodig: 100 gram pancetta (of ontbijtspek in blokjes) | 4 eetlepels tomatenpuree | 1 ui | 1 flinke wortel | 100 gram gedroogde tomaten op olie | 1 glas rode wijn | 400 gram wildzwijngehakt (of 250 gram rundergehakt en 150 gram schoongemaakte kippenlevers) | 2 stengels bleekselderij | 150 milliliter volle melk | 100 milliliter runderbouillon | laurier, nootmuskaat, zout, peper, olijfolie | geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Hak de pancetta, wortel, ui en selderij fijn en bak alles met een scheut olijfolie glazig in een zware braadpan. Braad in een andere pan het gehakt aan, en voeg eventueel de fijngehakte levertjes toe. Als het vlees bruin en rul is, doe je alles over in de braadpan.

Voeg de tomatenpuree, gedroogde tomaat, wijn, zout, peper, een flinke snuf nootmuskaat, enkele laurierblaadjes, melk en bouillon toe en laat minstens twee uur sudderen, langer mag ook. Roer geregeld, voeg wat melk toe als het te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de wildzwijnsaus met brede pappardelle en Parmezaanse kaas.

Het Alles is Familie Kookboek

Nog meer gerechten om met of zonder familie te bereiden en op te eten vind je in Het Alles is Familie Kookboek, met alle lekkere recepten van de familie De Roover. In dit vrolijke kookboek trekken de culinaire hoogtepunten en tientallen lievelingsgerechten van de personages voorbij.

Wat dacht je bijvoorbeeld van bruschetta met cantharellen voor Canta-verkoper Ruben Oude Wetering (Kees van Kooten) of de lekkerste vongole die je ooit hebt geproefd, naar recept van Charley, de kok van de familie?

Je vindt het allemaal in

Het Alles is Familie Kookboek | Kim van Kooten, Huib Stam & Jara Lucieer | ISBN 9789048816187 | uitgeverij Carrera | bestel Het Alles is Familie Kookboek via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *