Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Verse vijgensalade met gorgonzola en citroenolijfolie

We kijken er elk jaar weer naar uit, naar zoete verse vijgen, het liefst zo van de boom geplukt in Italië. Jadis van The Lemon Kitchen maakt er een heerlijke salade mee.

Jadis: ‘Het is weer tijd voor verse vijgen en oh wat zijn ze lekker zoet! De combinatie met het zoute van de gorgonzola is echt hemels. Deze salade is lekker als lunch, als bijgerecht of als hoofdgerecht met verschillende soorten brood. En het fijne is: dit lekkers staat binnen tien minuten op tafel!

Ingrediënten (voor 2-3 personen): 3 grote verse vijgen | 1 zakje rucola (à 85 gram) | 1 biologische citroen | 75 gram gorgonzola | 1 komkommer | circa drie eetlepels citroenolijfolie | snuf peper en zout

Was de komkommer en de vijgen. Schaaf slierten van de komkommer en snijd de verse vijgen in puntjes. Doe de rucola in een schaal en giet hier de citroenolijfolie bij, voeg de geraspte schil van een halve citroen toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste het sap van een halve citroen aan de salade toe.

Snijd de gorgonzola in kleine blokjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter. Verdeel de komkommer, de vijgenpartjes en de gorgonzolablokjes over de rucola. Druppel ten slotte nog wat van de citroenolijfolie over de salade en rasp er nog wat van de citroenschil overheen. Buon appetito!

Zin in meer gerechten met citroen? In Jadis’ kookboek vind je nog veel meer inspiratie!

The Lemon Kitchen kookboek | Jadis Schreuder | ISBN 9789024588305 | €20,- | uitgeverij Luitingh-Sijthoff | bestel The Lemon Kitchen kookboek via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *