Home » Italiaans eten » Recepten » Veganista van Luna Trapani – 60x vegan recepten op z’n Italiaans
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Veganista van Luna Trapani – 60x vegan recepten op z’n Italiaans

De Vlaams-Italiaanse Luna Trapani (22) runt in het historisch centrum van Antwerpen Spritz, een vegetarische osteria. Dankzij haar kookboek Veganista kun je nu ook thuis van haar creaties genieten. Met zestig recepten voor overheerlijke vegan gerechten is er voor ieder wat wils!

Ga je voor tagliatelle met champignons en truffel of voor wittebonensoep met rozemarijn? Voor risotto met asperges of voor een vegan tiramisù? Of voor het recept dat ook op de cover prijkt – en dat wij in deze blog alvast met je delen: gebakken paddenstoelen in een heerlijk romige sherrysaus?

Luna Trapani ontwikkelt voortdurend nieuwe recepten met plantaardige ingrediënten, ook voor haar eigen blog. Of het nu gaat om basisrecepten als ricotta van amandelmelk, tomatensaus, en amandelparmezaan of om vegan variaties voor Italiaanse klassiekers als arancini, lasagne, cannelloni, tagliatelle alla carbonara, rigatoni alla Norma of melanzane di parmigiana – Luna is van alle markten tuis.

Ze laat in haar kookboek zien dat Italiaanse vegan gerechten veel eenvoudiger te maken zijn dan de meeste mensen denken. ‘De Italiaanse keuken is sowieso al grotendeels gebaseerd op groenten,’ aldus Luna, ‘dus de basis is er al.’

Funghi alla king – paddenstoelen in romige sherrysaus
Ingrediënten (voor twee personen): 1 eetlepel olijfolie | 3 knoflooktenen, gesnipperd | 1 grote sjalot, gesnipperd | 3-4 takjes tijm, plus extra voor de garnering | ¼ paddenstoelenbouillonblokje | 65 gram eekhoorntjesbrood, fijngehakt | 150 gram paddenstoelenmix, fijngehakt | 1 kleine rode paprika, in reepjes | 1 kleine gele paprika, in reepjes | 240 ml sherry | 225 ml plantaardige room | zout en peper naar smaak

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de knoflook, sjalot, tijm en het kwart paddenstoelenbouillonblokje toe als de olie heet is. Bak dit alles totdat het gaar is n geur afgeeft.

Doe het eekhoorntjesbrood, de paddenstoelenmix en de paprika’s erbij. Bak totdat de paddenstoelen en de paprika gaar en gekarameliseerd zijn. Blus af met de sherry. Voeg de room toe en laat inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat verse tijm.

Alle andere 59 vegan recepten vind je in

Veganista – de Italiaanse plantaardige keuken | Luna Trapani | ISBN 9789089898463 | € 25,99 | uitgeverij Terra | bestel Veganista via deze link bij bol.com

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *