Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vakantiekoken met Onno Kleyn

Lekker, makkelijk en snel koken, dat is wat je op vakantie wil. Recepten die ook werken als je alleen een campinggasje of een vakantiehuiskeuken(tje) tot je beschikking hebt. Liefst met lokale ingrediënten, zodat je ook aan tafel helemaal in Italiaanse sferen bent.

Het Vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn bevat alles wat je daarvoor nodig hebt: heldere recepten, tips, informatie over smakelijke tradities en culinaire woordenlijsten als onmisbare hulp bij het boodschappen doen. Ideaal voor tijdens je vakantie, maar ook fijn om thuis alvast in de stemming te komen en/of lekker lang na te genieten van je vakantie in Italië…

Onno Kleyn: ‘Italië is een culinair droomland, een van de laatste, zo niet hét laatste van Europa. Goed eten is er onderdeel van de cultuur. De pasta’s, de groenten, het vlees en de vis zijn van fantastische kwaliteit, om maar te zwijgen van de heerlijke wijn en dito olijfolie.

Daar kun je van profiteren door uit eten te gaan, maar slechts weinigen zullen dat alle dagen van hun vakantie volhouden. Vandaar dat er gekookt moet worden. Waarom dan niet iets Italiaans gemaakt?

Dit boekje is een verzameling van makkelijk te bereiden recepten. Langdurig sudderen, stoven en braden in de oven ontbreken. […] Hier gaat het om fluks in elkaar te draaien recepten, die op en top Italiaans zijn.’

We watertanden onder meer bij panzanella, venkelsalade, verschillende soorten bruschetta, pasta al limone, linguine alle vongole, trofie con pesto, gegrilde sardientjes, visspiesjes, zalm met basilicum, tagliata, saltimbocca, duivelse kip, kleurrijke groentegerechten, aardbeien met balsamico en gevulde perziken.

Dat wordt heerlijk struinen op de kleurrijke mercati, bij de kleine alimentari en in de grote, goed gesorteerde supermarkten. Neem dan ook meteen wat culinaire souvenirs mee, zodat je alle succesrecepten thuis ook kan maken, om nog lekker lang na te genieten van je vakantie.

Vakantiekookboek Italië | Onno Kleyn | ISBN 9789038804316 | € 16,50 | uitgeverij Nijgh & Van Ditmar | bestel Vakantiekookboek Italië via deze link bij bol.com | in dezelfde reeks zijn er ook een Vakantiekookboek Frankrijk en een Vakantiekookboek Spanje

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. van erum maria louisa

    dat is fijn voor kleinere portie’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *