Al bladerend door het kook- en kijkboek Ti amo Roma dwaal je door de straten van Rome. De pagina’s zijn niet alleen gevuld met vijftig heerlijke recepten uit de Romeinse keuken, maar ook met prachtige foto’s van de monumenten en mooie doorkijkjes, koepels en kerken, fonteinen en Fiats die Rome zo kenmerken.
Elke foto, elk recept en elk verhaal wakkert de heimwee aan. De ultieme verleiding om weer een tripje naar Rome te boeken!
La dolce vita – slenteren door de Eeuwige Stad
De Duitse food blogger Lisa Nieschlag van Liz & Friends en Lars Wentrup dompelen je in Ti amo Roma onder in vier thema’s, elk met eigen verhalen en recepten.
La dolce vita – slenteren door de Eeuwige Stad laat je onder meer kennismaken met de Romeinse koffiecultuur, met recepten voor Italiaanse ijskoffie, crostata, maritozzi en torta della nonna. Lisa en Lars schotelen je in dit deel ook allerlei street food voor, van pizza’s tot pinsa en panini.
Een aperitivo met vrienden
Aperitivo-tijd is een van onze favoriete momenten in Rome. Het licht in de stad verandert en daarmee ook de sfeer. Intieme piazza’s vullen zich met mensen die genieten van een drankje en een hapje, de avond strekt zich nog eindeloos voor je uit.
Lisa en Lars vangen dit moment met een keur aan lekkere recepten, zoals supplì, gefrituurde olijven, bruschetta en de beroemde filetti di baccalà, in goed gezelschap van een Americano of een limoncello tonic.
Eten met de familie
In Italië gaat weinig tot niets boven familie – zeker aan tafel. Voor dit hoofdstuk verzamelden Lisa en Lars familierecepten voor een zondagse lunch, zoals minestrone verde, stracciatella alla romana, pasta al limone, saltimbocca, porchetta, coda alla vaccinara en gekruide lamskoteletten.
Voor toe zijn er tiramisù en semifreddo met amaretti en frambozen, waarvan we het recept zullen delen.
La grande bellezza
Lisa en Lars sluiten af met het warme licht van de laatste zonnestralen, in een rijk Romeins menu met onder meer klassiekers als rigatoni all’amatriciana, spaghetti cacio e pepe, spaghetti alla carbonara, gnocchi alla romana, risotto alle vongole e limone, pollo alla romana, gemarineerde vijgen met kaas en sorbetto al limone.
Semifreddo met amaretti en frambozen
We delen alvast een dolce recept uit Ti amo Roma: semifreddo met amaretti en frambozen. Hiervoor heb je nodig: 250 milliliter room | 3 eidooiers | 60 gram suiker | 75 milliliter marsala | 150 gram frambozen | 75 gram amaretti
Klop de room stijf en zet hem afgedekt in de koelkast. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie met een garde lauwwarm op. Roer er geleidelijk 50 milliliter marsala door.
Doe de massa in een plastic schaal en laat afkoelen. Schep de stijfgeklopte room daarna voorzichtig door de eimassa.
Bekleed een bakvorm van 20 centimeter met vershoudfolie en schep de massa erin. Verdeel de frambozen over de vorm.
Verkruimel de amaretti, meng ze met de rest van de marsala en verdeel dit er gelijkmatig over. Zet het vervolgens minimaal zes uur in de vriezer.
Haal de semifreddo twintig minuten voor het serveren uit de vriezer en laat hem iets ontdooien. Haal hem uit de vorm en snijd hem met een in heet water gedoopt mes in plakken. Leg er eventueel nog wat extra frambozen bovenop.
Geniet van alle foto’s, recepten en verhalen in
Ti amo Roma | Lisa Nieschlag & Lars Wentrup | vertaald door Yvonne van ’t Hul | ISBN 9789044765649 | € 32,95 | uitgeverij Deltas | bestel Ti amo Roma bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com