Ga op pad met onze City Walks!

Salade van kerstomaatjes uit de Zilveren Lepel Kookschool Groente

De Zilveren Lepel Kookschool Groente is nummer vier in de succesvolle Kookschool-reeks van De Zilveren Lepel (na uitgaven gewijd aan pizza, pasta en dolci). Het boek bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse groentegerechten die op allerlei manieren worden bereid; gestoomd, gekookt, gestoofd, gegrild, geroosterd en gebakken. Natuurlijk mogen ook de smakelijke saladerecepten niet ontbreken!

Wij mogen drie lezers blij maken met dit nieuwe kookboek, dat net als de eerdere Kookschool-titels stap-voor-stapfoto’s, technieken, informatie over ingrediënten en smakelijke foto’s bevat. Maar voor je kans maakt, trakteren we je op een simpel recept dat voortreffelijk smaakt op een zomerse dag: een salade van gemarineerde kerstomaatjes.

Zilveren-Lepel-groente-salade-kerstomaatjes

Voor 2 personen heb je nodig: 200 gram kerstomaatjes, doormidden gesneden | 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes | 5 tot 6 eetlepels extra vergine olijfolie | 1 ansjovisfilet uit blik, uitgelekt en fijngehakt | 1 theelepel citroensap | 1 dun reepje citroenschil | 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt (of 1 theelepel gedroogde oregano) | 1 teen knoflook, in dunne plakjes | zout en peper

Doe de tomaten in een grote kom en voeg de selderij toe. Giet de olie in een andere kom en doe er de ansjovisfilet, het citroensap, de citroenschil, de oregano en de knoflook bij plus zout en de peper naar smaak. Klop alles met een vork en giet de saus over de salade. Dek de salade met plastic folie af en zet hem minstens twee uur in de koelkast. Verwijder de citroenschil en breng de salade voor het opdienen weer op kamertemperatuur.

Alle 75 groenterecepten vind je in

Zilveren-Lepel-Kookschool-groente-

De Zilveren Lepel Kookschool Groente | ISBN 9789000350483 | € 15,00 | uitgeverij Spectrum | bestel De Zilveren Lepel Kookschool Groente via deze link bij bol.com

 

Ontdek onze droomplekken in Italië!

2 reacties

  1. Beste Ciao Tutti redactie,

    Wij gaan eind augustus weer naar Italië en ik ben nu al aan het voorgenieten door jullie nieuwsbrieven en website.
    Hartelijk dank voor jullie enthousiaste verhalen.

    Hartelijke groet,

    Ellen Nieuwland
    Almere

  2. Ciao Ellen! Wat leuk om te horen, grazie mille – ook namens alle Ciao tutti-collega’s. Geniet nog een paar weken van de voorpret en straks heerlijk ter plekke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *