Ga op pad met onze City Walks!

Rucola-basilicumpesto

Rucola-basilicumpesto-1

Pesto is misschien wel een van de meest geliefde ‘sausjes’ uit de Italiaanse keuken. Officieel is het natuurlijk geen echte saus die wordt gebonden: de smeuïge substantie ontstaat door het stampen (pestare) van alle ingrediënten in een grote, stenen vijzel. Toch wordt pesto wel vaak als zodanig geserveerd, over de pasta (trofie) bijvoorbeeld. Onderstaande pestovariant met rucola is daar bij uitstek geschikt voor!

Ingrediënten: 125 gram rucola | 25 gram basilicum | 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt | 1 klein teentje knoflook | 2-3 eetlepels pijnboompitten | 4-5 eetlepels olijfolie | een flinke snuf zout | de geraspte schil en het sap van een halve citroen

Doe de rucola, basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitten in een vijzel (of keukenmachine). Maal alles grof. Voeg dan de overige ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar. Serveer de pesto met brood bij de borrel of als saus over een korte pasta (met 1-2 eetlepels van het kookvocht). Heb je een voorraadje pesto gemaakt? Bewaar het, met een klein laagje olijfolie erover, in een weckpotje.

Rucola-basilicumpesto-2

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *