Met deze anders-dan-anders tiramisù combineren we drie van onze favoriete ingrediënten: chocoladekoekjes, frambozen en pistachenootjes.
Voor zes tot acht personen heb je nodig: 12 grote chocolate chip cookies | amaretto | 250 gram frambozen | 4 zakjes vanillesuiker | 500 gram mascarpone | 3 eiwitten | 25 gram suiker | ongezouten pistachenootjes | bramen en takjes munt voor de garnering
Verkruimel de chocolate chip cookies in een kom. Meng er een beetje amaretto door. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van zes tot acht glaasjes met platte bodem. Druk goed aan.
Prak de helft van de frambozen fijn met een vork. Meng er een zakje vanillesuiker door en verdeel het frambozenmengsel over de koekjesbodem. Zet de schaal dan een half uurtje in de koelkast zodat de bodem op kan stijven.
Klop in de tussentijd de mascarpone luchtig met de rest van de vanillesuiker en klop eventueel ook de eiwitten stijf. Klop er dan de suiker door en spatel het eiwitmengsel door de mascarpone. Je kunt de eiwitten ook achterwege laten en alleen het gezoete mascarponemengsel gebruiken.
Verdeel de mascarpone over de koekjesbodem. Strijk de bovenkant mooi glad. Garneer met de grof gehakte pistachenootjes, de rest van de frambozen, wat bramen en een takje munt. Buon appetito!