Ga op pad met onze City Walks!

Nutella-macarons

Buongiorno tutti! Vandaag begint de dag nog leuker dan anders: het is namelijk Wereld Nutella Dag! Dat betekent dat we ontbijten met een cappuccino en een vers broodje, lekker dik besmeerd met Nutella. Daarna duiken we de keuken in met een grote pot Nutella, voor deze overheerlijke macarons – die we dan morgen bij de koffie kunnen nemen!

Nutella macarons

Voor ca. 40 kleine macarons heb je nodig:

260 gram poedersuiker
240 gram amandelpoeder
30 gram cacaopoeder
6 eiwitten
200 gram fijne kristalsuiker
400 gram Nutella

Verwarm de oven voor op 140 °C. Meng de poedersuiker met het amandelpoeder en het cacaopoeder in de keukenmachine door elkaar tot een heel fijn poeder. Haal dit door een zeef.

Klop de eiwitten stijf in een kom; voeg de helft van de suiker toe als de eiwitten schuimig worden en blijf kloppen. Schenk de resterende suiker erbij als het mengsel stijf begint te worden en ga door met kloppen totdat het dik schuim wordt. Roer het gezeefde mengsel met een spatel erdoorheen. Doe het langzaam en voorzichtig en blijf ten minste 2 minuten mengen, telkens vanaf de rand naar het midden toe. Het beslag moet als een lint terugvallen in de kom.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er cirkeltjes op met een doorsnede van 3,5 cm, op gelijke afstand van elkaar. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit bolletjes deeg in de cirkeltjes. Laat 20 minuten op een droge plek rusten zodat er op de buitenkant een korstje komt.

Zet de plaat met macarons op een andere bakplaat, zodat de onderkant van de koekjes niet al te hard bakt. Zet 15 minuten in de oven met de deur van de oven op een kiertje.

Laat de macarons 5-10 minuten afkoelen en haal ze dan van de bakplaat. Bestrijk de helft van de koekjes, als ze koud geworden zijn, met Nutella, en druk de resterende koekjes erop. Zet de macarons 24 uur in de koelkast voordat je ervan gaat eten, dan worden ze nog smeuïger.

Nutella in een potje

Win: Nutella in een potje!
Dit heerlijke recept is een van de 30 Nutella-recepten uit het kookboekje Nutella in een potje – De 30 beste recepten met Nutella, dat – hoe leuk! – ook de vorm heeft van een potje Nutella. Het boekje is op dit moment helaas alleen tweedehands verkrijgbaar, maar we geven ons exemplaar graag weg aan de allergrootste Nutella-fan! Vertel ons voor 1 maart 2013 via winnen@ciaotutti.nl waarom jij dit boekje moet winnen en wie weet krijg jij dit lekkere potje thuisgestuurd!

Nutella in een potje – De 30 beste recepten met Nutella
ISBN 9789023013556
€ 7,50
uitgeverij Becht

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Jeannette en Ton

    Als het goed is hebben wij zo cannoli bij de thee, uit het grote Nutella kookboek!!!
    Dat wordt smullen……..:)!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *