Naar hoofdinhoud Naar navigatie
25 september 2014

Italiaanse mosselen op het menu

Ciao tutti! Vandaag hebben we Italiaanse vrienden te eten en staan er op hun verzoek mosselen op het menu! De mosselen zelf komen gewoon uit eigen land, uit Zeeland om precies te zijn, maar we bereiden ze – uiteraard – op Italiaanse wijze, naar een recept van la nonna van een van deze vrienden.

mosselen

Voor zes personen heb je nodig: 4,5 kilo mosselen | 2 ansjovisfilets | 2 uien | 1 grote prei | 1 flinke wortel | 3 teentjes knoflook | 300 milliliter witte wijn | peterselie | extra vergine olijfolie | versgemalen zwarte peper en grof zeezout 

Maak eerst de mosselen goed schoon door ze onder stromend water te wassen. Gooi open en kapotte schelpen weg.

Schenk een beetje olijfolie in een grote pan en laat de ansjovisfilets hier zachtjes in smelten. Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn en bak dit even kort mee. Voeg na een paar minuten ook de fijngesneden prei en wortel toe. Schenk hier circa 150 milliliter water en de wijn bij en breng aan de kook.

Voeg dan ook de mosselen toe, doe het deksel op de pan en laat de mosselen in circa zeven minuten gaar worden. Schep of schud ze tijdens het koken goed om.

Breng de mosselen op smaak met peper, zout en peterselie. Geef er naar eigen smaak goudgele frietjes bij of, zoals wij, al dente spaghetti en in de oven geroosterde tomaten. Buon appetito!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ciao tutti is hét startpunt voor je vakantie naar Italië, bomvol persoonlijke tips. Buon viaggio!

autohuur italië
Bol AlgemeenBol Algemeen