Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Italiaanse mosselen op het menu

Ciao tutti! Vandaag hebben we Italiaanse vrienden te eten en staan er op hun verzoek mosselen op het menu! De mosselen zelf komen gewoon uit eigen land, uit Zeeland om precies te zijn, maar we bereiden ze – uiteraard – op Italiaanse wijze, naar een recept van la nonna van een van deze vrienden.

mosselen

Voor 6 personen heb je nodig: 4,5 kilo mosselen, 2 ansjovisfilets, 2 uien, 1 grote prei, 1 flinke wortel, 3 teentjes knoflook, 300 ml witte wijn, peterselie, extra vergine olijfolie, versgemalen zwarte peper en grof zeezout 

Maak eerst de mosselen goed schoon door ze onder stromend water te wassen. Gooi open en kapotte schelpen weg.

Schenk een beetje olijfolie in een grote pan en laat de ansjovisfilets hier zachtjes in smelten. Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn en bak dit even kort mee. Voeg na een paar minuten ook de fijngesneden prei en wortel toe. Schenk hier ca. 150 ml water en de wijn bij en breng aan de kook. Voeg dan ook de mosselen toe, doe het deksel op de pan en laat de mosselen in ca. 7 minuten gaar worden. Schep of schud ze tijdens het koken goed om.

Breng de mosselen op smaak met peper, zout en peterselie. Geef er naar eigen smaak goudgele frietjes bij of, zoals wij, al dente spaghetti en in de oven geroosterde tomaten. Buon appetito!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *