Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Heerlijk Italiaans: chocoladetaart met limoncello

In het kookboek Heerlijk Italiaans nemen chef-koks Roberta Pagnier en Giovanni Caminita je mee naar hun thuisland om je kennis te laten maken met de echte, authentieke Italiaanse keuken, waarin de woorden ‘vers’ en ‘seizoensgebonden’ de boventoon voeren. Hun recepten zijn niet ingewikkeld maar boordevol smaak en traditie.

Heerlijk-Italiaans

Zo ook het recept voor de torta al cioccolato e limoncello, de chocoladetaart met limoncello. Roberta: ‘Een taart die niet in de oven hoeft en echt te lekker voor woorden is!’

Dat wilden we wel eens proeven, dus we gingen aan de slag. Buiten de ingrediënten heb je alleen een taartvorm nodig, dus je kunt de taart werkelijk overal maken. En het resultaat? Da leccarsi i baffi, om je snor bij af te likken – zoals de Italianen zo mooi zeggen. Snel maken dus!

chocoladetaart-limoncello
Ingrediënten: 80 gram boter | 250 gram roomboterkoekjes | 50 ml limoncello | 500 gram pure chocolade (liefst minimaal 70% cacao) | 500 ml crème fraîche | 3 eetlepels suiker

Smelt de boter. Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de gesmolten boter. Schenk de limoncello erbij en meng alles tot een kruimelig deeg.

Vet de taartvorm in met een beetje boter en druk de koekkruimels er stevig in, zodat ze een mooie bodem vormen.

Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de crème fraîche en de suiker door de gesmolten chocolade. Giet het chocolademengsel op de koekkruimels. Dek de taart af en zet hem ongeveer vier uur in de koelkast om op te stijven.

Tip van Roberta: ‘Snijd de taart met een warm, nat en scherp mes, dan scheurt de taart niet bij het aansnijden. Lobbig geklopte slagroom is er heerlijk bij!’ Dat gaan we zo uitproberen, buon appetito!

Nog veel meer heerlijk Italiaans vind je in

Heerlijk-Italiaans

Heerlijk Italiaans | Roberta Pagnier en Giovanni Caminita | ISBN 9789045207124 | Karakter Uitgevers / 24 Kitchen | bestel Heerlijk Italiaans via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Makkelijk recept, superlekker, maar verslavend taartje! Ga ik zeker nog proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *