Ga op pad met onze City Walks!

Giuliana’s recept voor pappa al pomodoro

Deze dikke tomatenpap is een typisch Toscaans gerecht, heerlijk als onderdeel van een brede selectie aan antipasti, of als makkelijke avondmaaltijd met lekker vers brood!

Ingrediënten
(voor 4 personen)

300 g oudbakken brood (tenminste 2 dagen oud)
500 g rijpe of gepelde tomaten
3-4 teentjes knoflook
10 verse basilicumblaadjes
1 liter groente- of vleesbouillon
8 eetlepels extra vergine olijfolie
zout
peper of pikante rode peper

Fruit op matig vuur, in een pan met een dikke bodem, in de olijfolie de gepelde en door midden gesneden teentjes knoflook. Voeg zodra ze kleur lijken te krijgen de tomaten in stukjes en de basilicum toe. Breng op smaak met wat zout en flink wat versgemalen peper (of een half theelepeltje gemalen rode peper) en laat alles een kwartiertje koken.

Giet de warme bouillon erbij (met vleesbouillon wordt de tomatenpap wat pittiger, zo staat het ook in het originele recept) en voeg zodra de ‘soep’ begint te koken het in dunne plakken gesneden brood toe. Laat ongeveer 10 minuten koken en blijf goed roeren. Mocht de pappa al pomodoro nu nog te dik lijken, voeg dan nog een pollepel bouillon toe. Is de tomatenpap te dun, doe er dan nog een beetje brood bij.

Roer de pappa al pomodoro opnieuw goed door en draai het vuur uit. Roer na een uur de tomatenpap nogmaals goed door, zodat het brood volledig verkruimelt. Dien de pap lauw of warm op (nooit gloeiend heet), met 2 eetlepels olijfolie, nog wat versgemalen peper en een paar blaadjes basilicum.

Giuliana’s recept voor pappa al pomodoro komt uit het prachtig vormgegeven kookboek van Fattoria La Vialla, Il Librone (‘het grote boek’) geheten, dat ik eerde al noemde. Geen zin om zelf te koken? Via www.la-vialla.com kun je Giuliana’s pappa al pomodoro bestellen.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Ik ga het zeker maken.Klinkt lekker!!
    Leuk al die recepten.
    Groetjes Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *