Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Een hemelse taart en meer lekkers uit Campanië op je bord

Nu Felicia van SalernoTravel geen toeristen mee op pad kan nemen, om vol enthousiasme de schatten van de prachtige regio Campanië te kunnen laten zien, brengt ze samen met Michelle Bogers van Taste Guide Naples het lekkerste van Campanië gewoon bij je thuis, dankzij het e-book Italiaans koken met Felicia.

Wij mogen namens Felicia en Michelle alvast een voorproefje geven van dit smakelijke e-book, met het recept voor de migliaccio napoletano, een hemelse taart naar Napolitaans recept.

Felicia: ‘Hoewel het even schakelen was, weet ik de tijd in verplichte quarantaine goed te benutten. Er is eerlijk gezegd nog geen moment geweest dat ik mij heb verveeld.

Dat komt deels ook doordat ik samen met Michelle dag in dag uit heb gewerkt aan dit e-book, vol met traditionele gerechten uit de regio Campanië die je het water in de mond doen lopen.

Michelle woont al geruime tijd midden in het historisch centrum van Napels, heeft een grote schat aan kennis en ervaring op het gebied van koken en een enorme passie voor de stad en haar culinaire geheimen. Een aantal jaar geleden nam zij de sprong in het diepe en verhuisde ze naar deze fascinerende stad om zich volledig onder te dompelen in haar sferen, geuren, smaken en lekkernijen.

Haar passie voor Napels en de Napolitaanse culinaire cultuur combineert ze door het geven van kooklessen, gewoon bij haar thuis in de keuken. Op die manier kom je niet alleen de geheimen van lokale gerechten te weten, maar krijg je direct een kijkje in het échte Napolitaanse leven.

Recept voor een hemelse taart

Als voorproefje deel ik met jullie het recept van de migliaccio napoletano! Tijdens het bereiden van deze taart is het net alsof je een pasticceria in hartje Napels binnen bent gewandeld. Alleen al door de geur waan je je even in Italië; met elke hap beland je in de zevende hemel…

Deze taart wordt overigens ook wel sfogliata genoemd, aangezien de vulling precies lijkt op die van een sfogliatella.

De migliaccio is een traditionele taart die vooral rond de carnavalsperiode wordt bereid. Oorspronkelijk werd de taart met gierst gemaakt, de basis van veel arme desserts. Later werd dit vervangen door griesmeel en werden er nog enkele andere aanpassingen gedaan, zodat uiteindelijk de huidige versie van deze hemelse cake ontstond.

Deze romige lekkernij is eenvoudig en snel te bereiden, zodat je binnen een mum van tijd een lekker stukje taart op tafel kunt zetten.

Ingrediënten: 180 gram semolina/griesmeel | 500 ml melk | 300 ml water | 250 gram kristalsuiker | 250 gram ricotta (uitlekgewicht) | 3 eieren | 50 gram boter | 2 sinaasappels | 2 citroenen | 2 zakjes vanillesuiker | 1 eetlepel oranjebloesemwater | poedersuiker (voor de garnering)

Doe de melk, het water, 50 gram kristalsuiker, de boter, 1 zakje vanillesuiker en grote stukken schil van één sinaasappel en één citroen in een grote pan. Verwarm het mengsel al roerend met een houten lepel op een middelmatig vuur totdat de boter en suiker volledig zijn gesmolten.

Zet het vuur iets lager en voeg de semolina toe. Gebruik een garde om te roeren totdat het mengsel dikker wordt, dit gebeurt binnen enkele seconden. Haal de citroen- en sinaasappelschillen eruit, giet de room dan onmiddellijk over in een bak, dek deze af met huishoudfolie en laat de room afkoelen.

Klop ondertussen met een mixer de eieren, de rest van de suiker, het andere zakje vanillesuiker en de fijngeraspte schil van de andere sinaasappel en citroen totdat er een schuimig en vol mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de (goed uitgelekte) ricotta toe en mix het geheel nog een paar seconden om alles goed te mengen.

Wanneer de room goed is afgekoeld (deze mag écht niet meer warm zijn), voeg je deze toe aan het ricottamengsel. Gebruik opnieuw de mixer om de room te mengen met het eimengsel totdat er een glad en klontvrij beslag ontstaat. Op dit punt voeg je de eetlepel oranjebloesemwater toe.

Vet een taartvorm in met boter, besprenkel met wat bloem en giet het mengsel hierin. Verwarm de oven op 180 graden Celcius (niet warmer) en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak de taart in veertig tot vijftig minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart hierna minimaal een uur afkoelen. Bestrooi hem voor het serveren royaal met poedersuiker. Buon appetito!’

Nog heel veel andere recepten vind je in het e-book Italiaans koken met Felicia. Door het aanschaffen van dit digitale kookboek steun je Felicia en Michelle, zodat ze samen deze crisis kunnen overwinnen en jullie straks weer op pad mee kunnen nemen om hun liefde voor de regio Campanië en haar vele schatten te delen.

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *