Ga op pad met onze City Walks!

Crostata di albicocche – abrikozentaart

Niets heerlijkers dan de geur van zelfgebakken crostata in de vroege ochtend. Een stukje van deze fruittaart is ideaal als een luxe ontbijt voor een vrije dag, maar ook heerlijk als tussendoortje of als toetje. Ter ere van het oranje feestje vandaag maken we een vulling van abrikozen. Buonissimo!

crostata-1

Voor een crostata heb je nodig: 300 gram 00-bloem (doppio zero) | 2 eierdooiers en 1 ei | 150 gram (koude) boter, plus extra om in te vetten| 130 gram suiker | de schil van 1 citroen | snufje zout | 800 gram (liefst zelfgemaakte) abrikozenjam

crostata-4

Maak eerst het deeg. Doe hiervoor de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe daarin de twee eierdooiers, de in blokjes gesneden boter, de suiker, de citroenschil en een snufje zout. Meng alles met je handen tot een glad en soepel deeg en vorm er een bal van. Rol de deegbal in plasticfolie en laat deze minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Bekleed een taartvorm (met een diameter van 25 centimeter) met bakpapier en vet dit voorzichtig in met een beetje boter. Neem het deeg uit de koelkast en rol twee derde van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Zorg dat het deeg een dikte van 3 à 4 millimeter heeft. Leg het deeg voorzichtig in de taartvorm, snijd de randjes mooi bij en prik met behulp van een vork gaatjes in de bodem.

Schep de abrikozenjam in de taartvorm en strijk de bovenzijde glad met de achterkant van een lepel. Maak van het resterende deeg een paar mooie reepjes en verdeel deze over de bovenzijde. Bestrijk de deegreepjes met een beetje losgeklopt ei.

crostata-2

Bak de crostata in circa 45 minuten in een voorverwarmde oven (180°C) goudbruin en gaar. Laat de taart voor het serveren goed afkoelen. Buon appetito!

crostata-3

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *