Download gratis de Ciao tutti app!

Courgette alla pizzaiola voor kleine (én grote) fijnproevers

Italianen beschouwen eten als een van de belangrijkste dingen in het leven. Het mediterrane dieet is dan ook heel smakelijk maar ook heel gezond. Waarom beginnen we dan niet gelijk met de Italiaanse keuken als basis voor onze jonge kinderen?

Het kookboek Kleine fijnproevers helpt je daar een handje bij. Samenstellers Luis Padovezzi en Ivan Svara hebben allebei jarenlange ervaring in het werken met jonge kinderen en hun ouders in Turijn. Daarnaast zijn zij gepassioneerde kookliefhebbers.

Ze vertellen je wat je kunt leren van Italianen die eten maken voor hun baby’s en peuters. Met recepten, tips en anekdotes biedt dit boek eenvoudige gerechten, puur en smaakvol, die zowel de kleintjes als hun ouders lekker vinden – en die ook nog eens gezond zijn.

Italiaanse recepten voor kleine fijnproevers

Het boek staat bomvol groente- en fruithapjes, rijsthapjes, groentepuree en minestrones voor de allerkleinsten.

Voor de al wat grotere eters worden het echte gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van bocconcino di pollo, polpette di cavolfiore, parelgort met pompoencrème, viscake, aardappeltaartjes met melk en Parmezaanse kaas, rijstsalade, courgette-ricottaballetjes en frittata uit de oven?

Courgette alla pizzaiola

Wij mogen alvast een voorproefje geven uit Kleine fijnproevers, met het recept voor zucchine alla pizzaiola, courgette met tomatensaus, mozzarella, basilicum en Parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten: 2 courgettes | 1 bol mozzarella | 250 gram tomatenpassata | 10 blaadjes basilicum | 30 gram geraspte Parmezaanse kaas | 1 eetlepel extra vergine olijfolie | zout

Hoe maak je dit gerecht?

Snijd de courgettes in plakken en snijd de mozzarella in stukjes. Roer één eetlepel olijfolie, de verse basilicum en een snufje zout door de tomatenpassata. Giet een beetje passata op de bodem van een koekenpan met antiaanbaklaag.

Leg de helft van de courgetteplakjes in een laag op de saus. Dek de laag af met wat tomatenpassata. Leg een tweede laag courgetteplakjes op de saus, en dek af met de overige passata. Verdeel daarna de stukjes mozzarella over de saus, en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Leg de deksel op de pan, zet de pan op middelmatig vuur en stoof het gerecht twintig tot vijfentwintig minuten. Haal daarna het deksel van de pan en bak nog vijf tot tien minuten.

Geniet van alle recepten voor kleine fijnproevers in

Kleine fijnproevers – Italiaans koken voor kinderen van 0-3 jaar | Luis Padovezzi en Ivan Svara | vertaald door Renée Ritsma | ISBN 9789493095854 | € 25,- | Uitgeverij Brandt | bestel Kleine fijnproevers bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.