Naar hoofdinhoud Naar navigatie
17 oktober 2013

Coquilles met doperwtenpuree en krokant gebakken pancetta

Monique van Loon is een van de meest invloedrijke foodwriters van dit moment. Ze schrijft, onderneemt, kookt, eet en is oprichter van het populaire Culy.nl. ‘Ik vind het heerlijk om mensen vrolijk te maken met lekker eten, mezelf incluis. Waarom voor matig eten of een saaie presentatie kiezen als je voor hetzelfde geld, met nét even wat meer moeite, een mooi en goed gerecht kunt maken?’

In haar boek, The Culy way of life, dat vandaag verschijnt, laat Monique zien dat culinair genieten op duizend-en-een manieren kan. Van een dinner for one tot het ’s nachts naar de keuken sneaken.

Hoe je vanuit de voorraadkast in een handomdraai de lekkerste kaneelstengels of een echte homemade tomatensaus maakt. Of hoe je een saaie boterham omtovert tot een snelle culinaire to go-lunch. Een inspirerend culinair boek vol verhalen, kooktips, hotspots en lekker veel recepten. En wij mogen vast een voorproefje geven!

We kozen een feestelijke amuse uit het boek, om te vieren dat we vanaf vandaag zoveel Culy-lekkers in huis kunnen halen: coquilles met doperwtenpuree en krokant gebakken pancetta:

coquilles-Culy

Monique: ‘Een absoluut succes, want de drie componenten van dit elegante gerechtje combineren heel goed: de zachte, vlezige coquille, de frisse doperwtenpuree met een beetje munt, en de krokante, scherpe en vettige pancetta. Mmm!

Wat heb je nodig?

Voor twaalf amuses heb je nodig: 400 gram doperwtjes uit de diepvries, 2 eetlepels verse munt (grof gehakt), 1 teentje knoflook (fijngeperst), 12 verse coquilles, 6 plakjes pancetta, een paar takjes verse munt, zout & peper, roomboter of olijfolie, 12 amuselepels of kleine bordjes.

Bereidingswijze

Kook de bevroren doperwtjes twee tot drie minuten in water met een snufje zout. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze fijn. Giet de erwtjes af en doe de munt en de knoflook erbij.

Pureer het geheel in een blender of met een staafmixer. Breng de puree op smaak met zout en peper. Bak de pancetta krokant in een droge koekenpan. Haal eruit en leg op keukenpapier.

Bak vlak voor het opdienen de coquilles een à twee minuten per kant in een koekenpan of grillpan, het liefst in een beetje roomboter of olijfolie. De buitenkant moet mooi bruin worden, maar de binnenkant nog nét niet doorbakken. Doe op elke amuselepel of bordje een lepel doperwtjespuree en smeer deze mooi uit. Serveer daarop de warme coquille en de krokante pancetta.’

Nog meer Culy-verhalen en recepten voor onder andere Nutellacakejes, homemade tomatensaus, geroosterde aubergine met granaatappel en karnemelk en Italiaanse tosti’s met Parmaham en mozzarella vind je in

The Culy way of life | Monique van Loon | ISBN 9789461561329 | Bertram + De Leeuw Uitgevers | bestel The Culy way of life via deze link bij bol.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ciao tutti is hét startpunt voor je vakantie naar Italië, bomvol persoonlijke tips. Buon viaggio!

autohuur italië
Bol AlgemeenBol Algemeen