Ga op pad met onze City Walks!

Citroenpesto van The Lemon Kitchen

Jadis van The Lemon Kitchen deelt een lekker fris recept voor zelfgemaakte pesto. Jadis: ‘Zelf pesto maken is zo makkelijk dat je eigenlijk geen potje in je voorraadkast meer nodig hebt. Deze variant is dankzij de citroen net even anders, maar wij vinden hem met deze frisse touch nóg lekkerder.

Traditioneel wordt deze basilicumpesto gemaakt in een vijzel. Daar dankt het ook zijn naam aan: pesto komt van het Italiaanse pestare, stampen. Je kunt uiteraard thuis een vijzel gebruiken, maar met een keukenmachine of staafmixer kan het ook!

Ingrediënten (voor twee personen): ca. 30 gram verse basilicumblaadjes | 1 biologische citroen (verkrijgbaar bij o.a. de Jumbo, groenteboer & EkoPlaza) | 30 gram pijnboompitjes | 30 gram Parmezaanse kaas of pecorino | 1 grote teen knoflook | 3 eetlepels extra vergine olijfolie | snuf zout & peper

Rasp als eerste de Parmezaanse kaas (of de pecorino) en de citroen. Haal het schilletje van de knoflook af. Doe vervolgens de basilicumblaadjes, de citroenrasp, een eetlepel citroensap, de pijnboompitten, de geraspte kaas en de knoflook in een keukenmachine. Mix het geheel vervolgens totdat het een mooie gladde groene massa is geworden.

Voeg dan twee eetlepels olijfolie toe en mix nog even goed. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Vind je de pesto nog wat te dik? Voeg dan nog wat olijfolie toe. Te dun? Voeg dan wat extra basilicum blaadjes toe. Heerlijk bij korte pasta (zoals penne en trofie) maar ook op een stukje ciabatta. Buon appetito!’

Zin in meer gerechten met citroen? Via deze link vind je alle recepten die Jadis voor Ciao tutti maakt. Op The Lemon Kitchen vind je nóg veel meer inspiratie!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *