Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Cappuccino van ricotta

brutti

Dinsdag vertelde ik over de heerlijke doch lelijke koekjes, brutti ma buoni geheten. In een vlaag van heimwee naar Rome bakte ik afgelopen week een hele lading van deze koekjes, zodat collega’s en vrienden ook van deze lekkernijen konden proeven. Hoe lekker ze ook waren, er bleef een klein trommeltje met koekjes over. Wat zou ik daar eens mee doen? Op zoek naar een lekker recept met koekjes stuitte ik in Heerlijk Rome op deze cappuccino’s van ricotta. Een mooie combinatie van koekjes, koffie en Rome!

Ingrediënten (voor 6 cappuccino’s)

4 brutti ma buoni*
300 g verse ricotta
1 theelepel gemalen koffiebonen
1 dl vers gezette koffie (ongeveer een half kopje)
1 dl stijfgeklopte slagroom
100 g poedersuiker, plus 2 eetlepels extra voor de garnering

Verkruimel de koekjes tot grove stukken. Meng alle ingrediënten, behalve de poedersuiker, in een kom. Verdeel het mengsel over 6 cappuccinokopjes en zet de kopjes een paar uur in de koelkast, zodat het ricottamengsel kan opstijven.

Om de karameldecoratie te maken moet je de poedersuiker al roerend met een klein beetje water verwarmen tot zich een dikke, donkere karamel vormt. Giet vervolgens heel snel een paar streepjes van de hete karamel op een stuk bakpapier. Wanneer de karamel gestold is, trek je het papier voorzichtig los. Breek de reepjes in stukjes en garneer hiermee de kopjes met ricotta.

*in plaats van de brutti ma buoni kun je natuurlijk ook andere koekjes gebruiken

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *