Ga op pad met onze City Walks!

Borreltijd: taralli uit Puglia

Taralli – kleine, ringvormige zoutjes – worden in Puglia in alle soorten en maten gemaakt en gegeten. Willemijn trakteert ons op een recept voor de variant met gedroogde peper, typisch voor Salento, het zuidelijke schiereiland. Daar worden ze steevast gegeten als borrelhapje, vergezeld van een glas rode wijn uit de streek.

taralli

Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Hiervoor heb je nodig: 500 gram bloem (liefst griesmeel) | 1 glaasje olijfolie | 1 blokje bakkersgist) | zout en gedroogde chilipeper

Meng de bloem met de olijfolie in een kom, houd een klein beetje olijfolie achter. Laat de gist oplossen in een beetje lauw en gezouten water en voeg dit toe aan het mengsel. Maak van het deeg een grote bal en laat het ongeveer een uur in een warme doek (liefst van wol) rijzen. Kneed het deeg nogmaals met enkele eetlepels olijfolie en de gedroogde gemalen chilipeper, zodat het goed verdeeld wordt. Maak taralli (kleine ringetjes) uit het deeg totdat het op is en bak ze een uur in een voorverwarmde oven (200˚C), tot ze mooi goudbruin kleuren.

Schenk er een glas rode wijn bij, uit Puglia natuurlijk, en geniet van een heerlijke zaterdagmiddagsnack. Salute!

Benieuwd naar meer specialiteiten uit Puglia, en/of naar alle moois in de hak van de laars? Bestel dan nu Willemijns boek Puglia – Reizen door de hak van de Italiaanse laars.

Puglia-een-paradijs-in-zuid-italie

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *