Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Borreltijd: recept voor taralli uit Puglia

Taralli – kleine, ringvormige zoutjes – worden in Puglia in alle soorten en maten gemaakt en gegeten. Willemijn trakteert ons op een recept voor de variant met gedroogde peper, typisch voor Salento, het zuidelijke schiereiland. Daar worden ze steevast gegeten als borrelhapje, vergezeld van een glas rode wijn uit de streek.

taralli

Het recept voor taralli met peper

Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Hiervoor heb je nodig: 500 gram bloem (liefst griesmeel) | 1 glaasje olijfolie | 1 blokje bakkersgist) | zout | gedroogde chilipeper

Meng de bloem met de olijfolie in een kom, houd een klein beetje olijfolie achter. Laat de gist oplossen in een beetje lauw en gezouten water en voeg dit toe aan het mengsel. Maak van het deeg een grote bal en laat het ongeveer een uur in een warme doek rijzen.

Kneed het deeg nogmaals met enkele eetlepels olijfolie en de gedroogde gemalen chilipeper, zodat het goed verdeeld wordt. Maak taralli (kleine ringetjes) van het deeg totdat het op is en bak ze een uur in een voorverwarmde oven (200˚C) tot ze mooi goudbruin kleuren.

Bestel taralli uit Puglia

Geen zin of tijd om taralli te bakken? Via Taste of Puglia of Casabase bestel je deze snack kant-en-klaar. Schenk er een glas rode wijn bij, uit Puglia natuurlijk, en geniet van een heerlijk hartige snack. Salute!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *