Taralli – kleine, ringvormige zoutjes – worden in PugliaDeze link opent in een nieuw tabblad in alle soorten en maten gemaakt en gegeten. Willemijn trakteert ons op een recept voor de variant met gedroogde peper, typisch voor Salento, het zuidelijke schiereiland. Daar worden ze steevast gegeten als borrelhapje, vergezeld van een glas rode wijn uit de streek.
Het recept voor taralli met peper
Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Hiervoor heb je nodig: 500 gram bloem (liefst griesmeel) | 1 glaasje olijfolie | 1 blokje bakkersgist) | zout | gedroogde chilipeper
Meng de bloem met de olijfolie in een kom, houd een klein beetje olijfolie achter. Laat de gist oplossen in een beetje lauw en gezouten water en voeg dit toe aan het mengsel. Maak van het deeg een grote bal en laat het ongeveer een uur in een warme doek rijzen.
Kneed het deeg nogmaals met enkele eetlepels olijfolie en de gedroogde gemalen chilipeper, zodat het goed verdeeld wordt. Maak taralli (kleine ringetjes) van het deeg totdat het op is en bak ze een uur in een voorverwarmde oven (200˚C) tot ze mooi goudbruin kleuren.
Bestel taralli uit Puglia
Geen zin of tijd om taralli te bakken? Via CasabaseDeze link opent in een nieuw tabblad bestel je deze snack kant-en-klaar. Schenk er een glas rode wijn bij, uit Puglia natuurlijk, en geniet van een heerlijk hartige snack. Salute!